Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark i enegang

Søgeord:

8. september 2015  |  

Læst i alt:

505 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Lodser retter kritik af liberalisering.

To grundstødninger i Danmark, der er i gang med en liberalisering af lodsmarkedet, vækker stor bekymring blandt de nordiske lodser. Et stigende antal ulykker er en velkendt konsekvens af konkurrenceudsættelse, lyder advarslen fra udlandet.

 

Det netop afholdte årsmøde mellem de nordiske lodsorganisationer havde særligt fokus på sejladssikkerhed. De nordiske lodser udtrykte særskilt bekymring over situationen i Danmark, der sidste år valgte at gå enegang i forhold til resten af EU og størstedelen af den øvrige verden, da det danske folketing besluttede at konkurrenceudsætte lodsområdet.

 

- Vi oplever allerede nu, at man i et enkelt lodsningsområde - Limfjorden - har valgt at erstatte mere end 100 års samlet lodsningserfaring med under 15 år, og at der i løbet af omkring blot en måned har været to grundstødninger med skibe, der ikke engang repræsenterer de største, der kan besejle området, siger Bjarne Cæsar Jensen, formand for Danske Lodser.

De nordiske lodsorganisationer vil følge udviklingen i Danmark nøje og om nødvendigt bringe den danske konkurrenceudsættelse op i internationalt regi gennem den internationale lodsorganisation (IMPA) og European Maritime Pilots Association (EMPA), hvis præsident deltog på årsmødet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com