Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark, kølvand og globalt ansvar

Søgeord:

9. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark bør tage et globalt ansvar - lige som det er tilfældet inden for skibsfarten, mener adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen i denne blog bragt på JP.dk den 8. oktober 2014 som en del af Udenrigsministeriets debat "Mere Danmark i Verden".

Danmark bør tage et globalt ansvar - lige som det er tilfældet inden for skibsfarten, mener adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen i denne blog bragt på JP.dk den 8. oktober 2014 som en del af Udenrigsministeriets debat "Mere Danmark i Verden".-For nylig blokerede Indien for en historisk aftale om facilitering af international handel, der kunne have skabt 21 millioner nye jobs i verden og gavnet verdensøkonomien med op mod 1.000 milliarder USD.

 

-De seneste måneder er konflikten med Rusland optrappet, så det påvirker hele verdensøkonomien. Der kommer millioner af flygtninge fra Syrien, og vi er fra vestlig side tilbage med en militær indsats for at stabilisere Irak. Og det seneste klimatopmøde i New York leverede ikke de ambitiøse svar på verdens klimaudfordringer, som vi havde håbet på.

Det står med andre ord skidt til i verden – i hvert fald hvis man vælger at tage de pessimistiske briller på. Men uanset brillerne, er der utvivlsomt rigeligt at tage fat på, hvis vi ønsker fred og sikkerhed, som i betydeligt omfang er forudsætning for at få gang i verdenshandlen og integration af flere lande i verdensøkonomien til gavn for hele jordens befolkning.

 

I Danmark står vi igen og igen overfor valget: Vil vi lægge os i andres kølvand, hvilket er let og uforpligtende, eller vil vi have ambitioner om lige frem at lave kølvandet – altså at tage et globalt ansvar og sætte kursen?

 

For mig er der ingen tvivl. For en lille og åben økonomi som den danske er det i særlig grad afgørende med globale aftaler og løsninger og fri handel og markedsadgang. Derfor er det nødvendigt, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at række ud efter resten af verden og bidrage, hvor vi kan til at skabe sikkerhed, vækst og udvikling. Gennem vores aktive internationale engagement på hele paletten af handels-, udviklings-, sikkerheds- og udenrigspolitik skaber vi vækst og udvikling i Danmark og i resten af verden.

I skibsfarten er vi globale, og dansk skibsfart sætter på mange områder kursen og bestemmer hastigheden for mange andre lande. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at skibsfarten er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com