Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark nu syvendestørste søfartsnation

Søgeord:

20. oktober 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

622 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Overhaler Sydkorea.

Med en samlet tonnage på over 60 mio. bruttoton har Danmark formået at indtage syvendepladsen på listen over verdens største søfartsnationer i 2017.

 

Det viser en opgørelse fra Danske Rederier, der tager udgangspunkt i den samlede bruttotonnage, danske rederier har til rådighed.

 

Ifølge brancheorganisationen bytter Danmark, med en stigning i bruttotonnagen på næsten 3,5 mio. tons, således plads med Sydkorea, der har noteret et fald på næsten 3 mio. tons.

 

- Det er rigtig positivt at se, at Danmark, trods nogle hårde år og en hård konkurrence med blandt andet Asien, fortsat kan vokse og blive den syvendestørste søfartsnation. Det vidner om, at vi i Danmark har nogle solide maritime kompetencer og dygtige rederier, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Grækenland sidder fortsat tungt på pladsen som verdens største søfartsnation, men herudover er det især Asien, der med Japan, Kina og Singapore dominerer i top fem. Verdens femtestørste søfartsnation er USA, mens Tyskland indtager sjettepladsen.

 

- Vi er stolte af væksten i den danske flåde, men vi har appetit på mere. Danmark skal være blandt verdens fem største søfartsnationer målt på opereret tonnage. Derfor er det vigtigt, at vi også i fremtiden kan være konkurrencedygtige, hvis trenden skal gå den vej. EU har tidligere præget listen over store søfartsnationer, men konkurrencen fra Asien i en global industri spidser til. Heldigvis har vi et godt afsæt til ny vækst i Danmark med den varslede maritime vækstplan og bred politisk opbakning til at udvikle dansk søfart, siger Anne H. Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com