Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark skal gå forrest

Søgeord:

23. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

528 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vækstteam går i gang

Danmark skal gå forrest

Vækstteam går i gang

Danmark skal være den foretrukne destination for udenlandske rederier og maritime virksomheder. Så klar er beskeden fra erhvervet til regeringens vækstteam og Troels Lund Poulsen, når der inviteres til dialogmøde om vækst i det Blå Danmark. Det sker i dag i forbindelse med, at regeringens vækstteam holder sit første møde.

 

Svenske Northern Offshore Services og chilenske Ultranav har begge flyttet en væsentlig del af deres forretning til Danmark for at fortsætte deres vækst som en del af den danske maritime klynge. Nu opfordrer de to rederier - der begge deltager i dagens møde - til, at der sættes ambitiøse mål for tiltrækning af udenlandske virksomheder til Danmark.

Ens regler

-Det bør være et klart mål, at Danmark forbliver en foretrukken destination for international søfart. Vi flyttede til Danmark, fordi det var attraktivt som hjemsted for international skibsfart. Men hvis flere udenlandske virksomheder skal flytte til Danmark, så skal de danske regler følge med internationalt. Her har vi f.eks. en udfordring på maritim offshore, hvor udviklingen i skibenes aktiviteter er løbet fra de danske regler, siger David Kristensson, CEO i Northern Offshore Services og medlem af bestyrelsen i Rederiforeningen af 2010.

 

Per Lange, CEO i Ultrabulk, der er Ultranavs tørlastdivision, peger på, at en væsentlig del af fremtidens vækst i Det Blå Danmark bør komme fra udenlandske virksomheder.

 

-Ultranav kører nu både vores bulk- og gasforretning fra Danmark. Det har skabt over 100 arbejdspladser i vores hovedkontor i Danmark på bare fem år. Det er helt oplagt, at vækstteamet sætter klare mål for vækst og arbejder for konkurrencedygtige rammevilkår, så endnu flere rederier søger til Danmark. Det giver både en hurtig vækstgevinst, men gør også den danske klynge stærkere og mere attraktiv, siger Per Lange, som også er formand for Danmarks Rederiforenings erhvervsudvalg.

Mål for vækst

Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening, ser gerne, at vækstteamet fremlægger et mål for vækst i det Blå Danmark.

 

-Jeg tror, at det kan lade sig gøre at tiltrække flere rederier som Ultranav og Northern Offshore Services til Danmark. Vores rederiklynge har meget at tilbyde, men verden står ikke stille og andre søfartsnationer forbedrer rammerne for deres søfart. Derfor bør vækstteamet og regeringen sætte ambitiøse mål for fortsat vækst i det Blå Danmark. Det vil kunne drive arbejdet i den rigtige retning, så vi holder fokus, siger hun og ser frem til at bidrage til dagens dialogmøde.

 

Vækstteamet blev nedsat den 18. maj 2016 af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og forventes at give sine anbefalinger i slutningen af 1. kvartal 2017. Anbefalingerne fra vækstteamet vil danne grundlag for regeringens kommende vækststrategi for Det Blå Danmark.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com