Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark søsætter konvention om fjernelse af vrag

Søgeord:

29. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark tiltræder den internationale Nairobi-konvention om fjernelse af skibsvrag.

Danmark tiltræder den internationale Nairobi-konvention om fjernelse af skibsvrag.Mindst 10 lande skal tiltræde en konvention, før den kan sættes i kraft. Danmark er det tiende land, der tiltræder vragfjernelseskonventionen.

 

Det betyder, at konventionen træder i kraft om cirka et år, helt præcist 14. april 2015.

 

Den vigtigste nyskabelse med konventionen er, at den sikrer bedre mulighed for at få dækket udgifter til fjernelse af vrag for rederens regning. Hermed mindskes risikoen for, at det offentlige skal betale.

 

Reglerne betyder, at skibets ejer får ansvar for at fjerne et vrag efter en søulykke. Skibe med en bruttotonnage på 300 ton og derover skal have et certifikat fra flagstaten, som viser, at der er tegnet en forsikring til dækning af udgifter ved fjernelse af et vrag.

Konventionens regler er allerede indsat i søloven, men ikraftsættelse af de danske regler har afventet, at konventionen trådte i kraft internationalt.

 

Danmark vælger, at konventionen også gælder i dansk territorialfarvand og ikke kun i dansk eksklusivøkonomiske zone. Ligeledes er der også i de danske regler fastsat krav til forsikring af skibe, der har en mindre tonnage end 300 tons, da sådanne skibe også risikerer at forlise i danske farvande.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com