Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark tættere på maritim top

Søgeord:

22. januar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

859 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danmark rykker frem på listen over verdens største søfartsnationer.

 

 

Den dansk-kontrollerede flåde vokser. Danmark rykker én plads frem og ligger på sjettepladsen over verdens største søfartsnationer målt på opereret tonnage.

 

Det oplyser Søfartsstyrelsen med IHS Markit(Sea-web) som kilde.

 

Dansk skibsfart har vind i sejlene fra starten af 2018 og rykker frem på listen over de største søfartsnationer. Det viser den seneste opgørelse fra IHS Markit (Sea-web).

 

Dansk skibsfart er i øjeblikket inde i en positiv udvikling. Det kan nu aflæses direkte af rangslisten over verdens største søfartsnationer. Danmark har passeret Tyskland og er dermed rykket op på sjettepladsen målt på opereret tonnage, hvilket dækker over ejede eller indchartrede skibe opereret af danske rederier.

 

- Det er glædeligt at se, at dansk skibsfart atter har fået damp under kedlerne og udbygger dets globale styrkeposition. Den blå vækstplan vil forhåbentlig bidrage til at sætte yderligere fart på, så vi i de kommende år vil se fortsat vækst både i den dansk opererede tonnage, men også i antallet af skibe under dansk flag, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Listen over verdens største operatørnationer er nu:

 

Grækenland

Japan

Kina

Singapore

USA

Danmark

Tyskland

 

USA på femtepladsen er kun 7 mio. bruttotons foran Danmark og derfor inden for realistisk afstand. Så der er begrundet håb om yderligere dansk fremgang på ranglisten.

 

En fremgang, der vil blive hjulpet på vej af den vækstplan for Det Blå Danmark, som regeringen præsenter mandag d. 22. januar.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk