Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk arbejdsmiljø inspirerer ILO

Søgeord:

21. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske rederier har løbende fokus på arbejdsmiljøet til søs, hvilket de godt ved i Den Internationale Arbejdstagerorganisation, ILO, som i sidste uge holdt møde om arbejdsmiljøreglerne indeholdt i ILO’s Maritime Labour Convention (MLC).

Danske rederier har løbende fokus på arbejdsmiljøet til søs, hvilket de godt ved i Den Internationale Arbejdstagerorganisation, ILO, som i sidste uge holdt møde om arbejdsmiljøreglerne indeholdt i ILO’s Maritime Labour Convention (MLC).ILO har således, på baggrund af mødet i Geneve, bedt Søfartens Arbejdsmiljøråd bidrage til et udkast til en vejledning for arbejdsmiljøreglerne i MLC, fortæller Michael Wengel-Nielsen, der er offshorechef i Rederiforeningerne og formand for Søfartens Arbejdsmiljøråd. Han var en af de 18 delegerede, som deltog i trepartsmødet mellem regeringsrepræsentanter, herunder Danmark, fagforeningsrepræsentanter samt rederrepræsentanter.

 

-Som formand for Søfartens Arbejdsmiljøråd er jeg også særlig stolt over, at Danmarks maritime arbejdsmiljø er af en sådan karakter, at ILO’s kontor bad rådet om at bidrage til det vejledningsudkast, der blev drøftet på mødet, siger Michael Wengel-Nielsen.

Den kommende vejledning kommer næppe til at give danske rederier anledning til ændringer i det allerede høje sikkerhedsniveau i danske skibe, men der vil formentlig være en anledning for Søfartens Arbejdsmiljøråd til at udarbejde nye vejledninger på et eller flere af de 19 sikkerhedsområder, som vejledningen foreslår, at der skal udarbejdes branchevejledninger for, vurderer Michael Wengel-Nielsen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com