Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk Erhverv om kattegatforbindelse: Vent på beregninger

Søgeord:

10. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk Erhverv efterlyser mere fast grund under fødderne i sagen, hvor Dansk Erhverv vurderer, at Regeringens stort anlagte togfond formentligt betyder, at en fast forbindelse over Kattegat udskydes eller helt droppes.

Dansk Erhverv efterlyser mere fast grund under fødderne i sagen, hvor Dansk Erhverv vurderer, at Regeringens stort anlagte togfond formentligt betyder, at en fast forbindelse over Kattegat udskydes eller helt droppes.Politikerne diskuterer i disse dage, om der både er plads til regeringens timemodel på togbanen og en fast forbindelse over Kattegat. Politikerne bør ikke træffe en endelig beslutning, før Transportministeriets ventede analyse af infrastrukturen i Danmark er offentliggjort, mener Dansk Erhverv.

 

Chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv:

 

- Vi har sympati for både visionen bag timemodellen og en Kattegatforbindelse. Begge projekter deler dog et karakteristika - de er i den investeringsmæssigt klart tungeste ende af, hvad samfundet skal satse på. Derfor er det vigtigt, at vi ikke beslutter os ud fra følelser og fornemmelser, men ud fra det bedst mulige beregningsgrundlag. Debat er selvfølgelig både nyttigt og godt, men selve beslutningerne og tidsplanen bør vente, til vi har mere talmæssig fast grund under fødderne.

Jesper Højte Stenbæk mener desuden, at en Kattegatforbindelse radikalt vil ændre mobiliteten i Danmark.

 

- Så vi ser en række positive perspektiver i den, men det er klart, at vi bliver nødt til også at se på prisen. Og det gør vi bedst på en fuldt oplyst grundlag med Transportministeriets analyse i ryggen, lyder det fra chefkonsulenten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com