Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk Erhverv: Regeringen rammer forbi

Søgeord:

12. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen har dog ikke har planer om at ændre reglerne for arbejdsudleje.

Regeringen har dog ikke har planer om at ændre reglerne for arbejdsudleje.Det slår skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i et svar til Folketinget. Det bekymrer Dansk Erhverv.

 

- Skatteministeren henviser til, at regeringen vil undgå social dumping. Problemet er, at reglerne kan få en helt anden konsekvens, nemlig tab af arbejdspladser, konkurrenceevne og udflytning af virksomheder, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

 

Reglerne kan betyde, at en dansk speditør, der bruger en udenlandsk vognmand til kørsel gennem Danmark, bliver ramt af et administrativt, juridisk tungt og kompliceret system. En tysk eller svensk speditør, der gør det samme, går fri af reglerne.

 

- I sin iver efter at komme social dumping til livs risikerer regeringen at tvinge virksomhederne til at etablere sig udenfor Danmarks grænser - eller at flytte disponeringen af bilerne til et udenlandsk datterselskab eller filial, siger Jesper Højte Stenbæk og fortsætter:

- Det virkelig katastrofale i sagen er, at det slet ikke var formålet med lovgivningen. Det virker ikke som om, at Skatteministeriet har overblik over konsekvensen af reglerne. Vi mener derfor, at skatteministeren skal igangsætte en undersøgelse, så virksomhederne kan få klarhed over, om de skal flytte eller ej. Og indtil det er på plads, bør ministeriet suspendere administrationen af reglerne, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com