Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk forbillede i debat om modulvogntog

Søgeord:

9. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Af Anne E. Jensen (V), Medlem af Europa-Parlamentet Af Anne E. Jensen (V), Medlem af Europa-Parlamentet

Det var svært at spore glæden i medlemmernes øjne, da transportudvalget i Europa-Parlamentet for nyligt fik præsenteret en undersøgelse af de europæiske erfaringer med de lange lastbiler - de såkaldte modulvogntog.

 

På trods af målbare miljøgevinster og lavere omkostninger ved modulvogntog, var der mange skeptikere i transportudvalget. Flere påpegede, at et modalt skift fra jernbane til vejtransport ville være bundet op på høje omkostninger i forbindelse med investering i ny infrastruktur, imens andre påpegede socialøkonomiske risici som årsager til deres modstand.

 

- Jeg mener, at Europa bør bruge Danmark som forbillede. Vi har længe og med stor succes kørt forsøg med modulvogntog, og alt peger på miljøfordele og omkostreducerende kørsel.

- Jeg mener ikke, vi bør fremme jernbaner ved at sænke udviklingen på andre transportformer. Faktum er, at vejtransporten dominerer det europæiske fragtmarked, og det er vi nødt til at forholde os til.

 

Både de nordiske lande, Holland og nogle tyske delstater tillader idag kørsel med modulvogntog. Der er dog endnu ikke klare EU-regler, der tilkendegiver, om det i fremtiden bliver muligt for danske vognmænd at krydse grænsen til Tyskland i de lange lastbiler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com