Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk hånd til Corona-brygning

Søgeord:

27. april 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

856 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Alfa Laval i Søborg skal levere bryggeriteknik til mexicansk bryggerigigant.

 

Viden og erfaring fra mere end 100 års unik dansk bryggertradition er på vej ud i verden. Dansk bryggeriudstyr fra Alfa Laval skal nu producere den verdensberømte mexicanske Corona-øl på et nyt gigantbryggeri i Mexico.

Det skriver Alfa Laval i en pressemeddelelse.

 

Det nye kæmpebryggeri i Mexico er fra årsskiftet klar til at brygge Corona-øl – et øl-mærke, som bliver eksporteret til 150 lande verden over, herunder Danmark. Hjertet i fabrikken er dansk udviklet bryggeriteknologi, som bliver produceret hos Alfa Laval i Søborg og Kolding. De første leverancer er netop nu i gang med at blive udskibet til Mexico.

Gær-kontrol

Udstyret fra Alfa Lavals bryggeriafdeling skal stå for den vigtige del af øl-brygningen med håndtering af gær og gæringsprocesser. Netop gæringsprocesser har historisk set været et dansk speciale indenfor ølproduktion.

 

- Vi er utrolig stolte over at få lov til at levere udstyr til så berømt en øl som Coronaen, der drikkes over hele verden. Når vi kommer i betragtning til så stor en ordre, skyldes det ikke mindst, at vi står på skuldrene af mere end 100 års forskning og udvikling i dansk bryg-teknologi. Det gode renomme betyder meget, når man skal sælge udstyr til ølbrygning så langt væk som i Mexico, siger John Kyle Dorton, der er market unit manager for Alfa Lavals bryggeriafdeling.

Alfa Laval samlede i 2010 koncernens bryggerirelaterede aktiviteter i Danmark, hvor selskabet i 1999 havde opkøbt Scandi Brew Systems, der som navnet antyder var specialiseret i bryggerisystemer.

 

Koncentrationen i Danmark giver nærhed til selve produktionen af bryggeriudstyr på Alfa Lavals egne fabrikker her i landet. Bryggeriudstyret til Corona-bryggeriet er designet af Alfa Lavals bryggerispecialister i Søborg og bliver produceret på virksomhedens fabrikker i Kolding og Søborg.

Aftalen med Modelo-bryggerierne, der fremstiller Corona-øl i Mexico, er på 170 millioner kroner – den største i Alfa Lavals bryggeriafdelings historie.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com