Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk Metal på strandhugst

Søgeord:

4. marts 2016  |  

Læst i alt:

618 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Søfartens Ledere raser.

Dansk Metal og Danmarks Rederiforening indgik i denne uge ny hovedoverenskomst for navigatører.

 

Dansk Metal tager dermed Søfartens Lederes overenskomstområde og en hovedoverenskomst, hvis fornyelse har afventet en afgørelse af to retssager om søfolkenes skatteforhold.

 

- Det er uforståeligt at Metal er faldet for Danmarks Rederiforenings frierier, og principielt må man undre sig over, at skibsrederne vælger at lade deres ledende officerer i skibene overenskomstdække af en LO-organisation - noget arbejdsgivere generelt har modsat sig med næb og klør, siger Henrik Hjerl Carstensen, formand for Søfartens Ledere.

 

I en pressemeddelelse fra Danmarks Rederiforening taler Metals formand, Claus Jensen, om vigtigheden af den danske model - et system Dansk Metal med sin strandhugst på navigatørområdet ifølge Søfartens Ledere nu selv svigter.

- Metal er efter eget udsagn én af frontløberne mod de gule fagforeninger - hvorfor skal vi så nu se på, at danske smede og metalarbejdere forsøger at nulstille de søfarendes kamp for deres retsstilling på skatteområdet? Hvor er respekten for og solidariteten med andres faglige kamp?

 

- Er Metal i kampen mod de gule fagforeningen blot interesserede i at stjæle nye medlemsgrupper, som kan fylde hullet op efter de metalarbejdere, som forlader Dansk Metal, spørger Henrik Hjerl Carstensen, der mener, at Metal måske burde koncentrere sig om at blive bedre til at være fagforening for smede og andre metalarbejdere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com