Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk piratjagt går på vågeblus

Søgeord:

14. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2371 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fregatten Iver Huitfeldt er på vej mod Danmark efter 183 dages piratjagt ud for Somalia.

Fregatten Iver Huitfeldt er på vej mod Danmark efter 183 dages piratjagt ud for Somalia.Danmarks aktive deltagelse i NATO’s antipirat-operation Ocean Shield i farvandet ud for Somalia er ovre i denne omgang efter fregatten Iver Huitfeldt har sat kursen mod Danmark.

 

Det skriver Søværnets Operative Kommando i en pressemeddelelse.

 

Det skulle være sket allerede i starten af april, men Folketinget forlængede missionen med tre uger – officielt for at lukke et midlertidigt hul i NATOs flådestyrke i regionen. Reelt var det formentlig udsigten til den snarlige frigivelse af de seks gidsler fra Shipcraft-coasteren Leopard, der var årsag til forlængelsen.

 

De seks gidsler blev endeligt frigivet i forrige uge, da de somaliske pirater overdrog gidslerne til frømænd fra fregatten Iver Huitfeldt.

Besætningen på Iver Huitfeldt nåede også en anden lykkelig sømilepæl inden kursen blev sat mod Suez-kanalen og Danmark. 10. maj kunne fregattens besætning – og deres kolleger i den internationale flådestyrke fejre, at det var et år siden den sidste kapring af et skib fandt sted i operationsområdet.

”Rensning” af Torm Kristina

Fregatten har på de 183 dage tilbagelagt 41.355 sømil i det Indiske Ocean, Det Arabiske Hav og Aden Bugten.

 

Under udsendelsen har Iver Huitfeldt været indsat i operationer, der har spændt fra befrielse af Torm Kristina, der var under angreb af pirater, besøg hos lokale ledere på Somalias kyst og besøg hos fiskere til søs.

 

I alt har orlogsskibets boardinghold besøgt 113 skibe og mindre fartøjer, og Iver Huitfeldt har været i radiokontakt med 666 handelsskibe for at fortælle om faren ved pirateri i området, og hvad handelsskibene kunne gøre for at beskytte sig selv.

I januar 2013 blev PETER WILLEMOES besætning afløst af IVER HUITFELDTs egen besætning, der efter knap fire måneder i operationsområdet nu sejler skibet hjem.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com