Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk post i negativ spiral

Søgeord:

29. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1674 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Negativ udvikling stærkere end i Sverige.

E-handlen fortsætter med at gnave i brevposten og det går især stærk i Danmark, viser resultatet for de første tra kvartaler 2015 for PostNord, der er de nationale postvæsen i Danmark og Sverige.

 

Håkan Ericsson, administrerende direktør og koncernchef i PostNord kommenterer:

 

-E-handlen på det nordiske marked vokser markant. Digitaliseringstempoet i Danmark har i kvartalet været rekordhøjt med kraftigt faldende brevmængder til følge. Der kræves fortsat tilpasninger på mange områder for at sikre den langsigtede lønsomhed.

 

-Som følge af den fortsatte digitalisering blev brevmængderne ved med at falde, især i Danmark. Samlet set faldt brevmængderne med 11% i kvartalet, heraf 23% i Danmark og 7% i Sverige. Brevmængderne er i år hidtil faldet med 9%, heraf 18% i Danmark og 6% i Sverige. Det betyder, at nedgangen er accelereret yderligere i Danmark, og nu er kun 18% af A-brevmængderne tilbage i forhold til rekordniveauet i 1999.

-Det er derfor nødvendigt, at der gennemføres ændringer i postlovgivningen så hurtigt som muligt, og at reglerne bliver så fleksible, at de nødvendige, fremtidige tilpasninger kan foretages ud fra kundernes ændrede behov. Dette er en forudsætning for, at der på længere sigt kan opretholdes en befordringspligtig posttjeneste på rimelige økonomiske vilkår.

 

Der er varslet en markant prisstigning på A-breve for at opnå rimelige økonomiske forudsætninger for denne hurtigere befordringsform.

 

Koncernens justerede driftsresultat udgjorde i 3. kvartal SEK 81 mio. (345 mio.). Kvartalets resultat er justeret for poster, der påvirker sammenligneligheden, på i alt SEK 48 mio. (0 mio.). Nedgangen i forhold til sidste år skyldes primært kraftigt faldende brevindtægter i Danmark, og at aktiviteten i den norske økonomi er gået tilbage med faldende logistikmængder til følge.

 -Vi er på rette vej og styrker vores position som en førende kommunikations- og logistikaktør, men med hurtigt faldende brevmængder står vi over for store udfordringer. Fortsat kapacitetstilpasning, omkostningseffektivisering og produktudvikling er derfor nødvendig for at sikre langsigtet lønsomhed. Med et stort kundefokus leverer vi det, vi lover.

Nøgletal for januar-september 2015:

Nettoomsætning SEK 28.917 mio. (29.350 mio.).

Justeret driftsresultat SEK 426 mio. (421 mio.).

Poster, der påvirker sammenligneligheden, netto SEK 422 mio. (0 mio.).

Driftsresultat SEK 848 mio. (421 mio.)

Periodens resultat SEK 615 mio. (256 mio.).

Pengestrømmen fra driftsaktiviteter udgjorde SEK 749 mio. (-620 mio.).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com