Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk retræte efter EU-tæv til 25-timers p-regel?

Søgeord:

9. august 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2065 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Omstridt p-kontrol af lastvogne på rastepladser indstillet.

 

Parkeringskontrol Nord – der har ansvaret for kontrollen af lastvogne på statens rastepladser langs motorvejene – her indstillet kontrollen. Det sker, efter at EU-Kommissionen har taget det første formelle skridt til en sag mod Danmark ved EU-domstolen – i en såkaldt åbningsskrivelse, som Transport-, Bygnings- og Boligministeriet modtog i midten af juli.

 

Det skriver Lastbil Magasinet.

 

Parkeringskontrol Nords chef, Frode Nielsen, oplyser, at kontrollen er indstillet indtil videre som en direkte konsekvens af den skarpe kritik af den danske 25-timers regel, der forhindrer chaufførerne i at gennemføre deres lovpligtige weekendhvil.

 

Parkeringskontrol Nord er betroet opgaven med at kontrollere parkerede lastvogne på statens rastepladser ved motorvejene.

Den kommunalt ejede p-kontrol afventer nu den videre udvikling i sagen.

- Vi skal have 100 procent styr på, at vi gør tingene rigtigt, inden vi begynder at udskrive afgifter til lastbilchaufførerne, udtaler Frode Nielsen ifølge Lastbil Magasinet.

 

Han understreger, at det fortsat er ulovligt at parkere i længere end 25 timer på rastepladserne, selv om der ikke opkræves p-afgifter for overskridelse af de maksimalt 25 timer.

 

Forundring

I brancheorganisationen  ITD er man dybt forundret over udmeldingen fra Parkering Nord og den uklarhed, der hermed er skabt om reglerne.

 

- Parkeringsreglerne har stor betydning for transportvirksomhederne, og det er en useriøs behandling af et hårdtarbejdende erhverv, at man nu skaber uklarhed om reglerne for parkering på de statslige rastepladser. Vores udgangspunkt er altid, at vi ønsker enkle og klare regler, der kan forstås af virksomhederne, og som håndhæves og kontrolleres. Lige nu hersker der stor forvirring om de nye parkeringsregler, og vi forventer, at Vejdirektoratet meget hurtigt melder klart ud, hvad der er den gældende retstilstand på området, siger Anders Jessen, politisk chefkonsulent hos ITD, i en meddelelse på organisationens hjemmeside.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com