Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk søfart i Moskva

Søgeord:

7. februar 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2549 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier med til Dansk-Russisk Regeringsråd.

Danske Rederier er i disse dage med i en dansk delegation i Moskva i forbindelse med afviklingen af Dansk-Russisk Regeringsråd.

 

På dagsordenen er der en række vigtige emner for søfarten som del af en bredere bilateral dialog.

 

Møderne i Regeringsrådet har været afholdt med jævne mellemrum i skiftevis Danmark og Rusland med sidste møde i 2013. Det er i den kontekst positivt, at møderækken nu genoptages. Forud for møderne i Moskva blev der i slutningen af januar afviklet et møde i København i transport-arbejdsgruppen under det Dansk-Russiske Regeringsråd.

 

Med 3 milliarder kroner i eksport er Rusland et stort marked for dansk skibsfart. Hos Danske Rederier ser man derfor positivt på arbejdet i transport-arbejdsgruppen, som giver mulighed for at drøfte konkrete udfordringer på det russiske marked:

 

- Udfordringerne for danske rederier med godkendelse af søfartsbøger i russiske havne har været et løbende problem. Det har vi nu fået mulighed for at sætte fokus på og finde en foreløbig løsning med hjælp fra de russiske myndigheder, siger Thomas Sylvest, chefkonsulent i Danske Rederier.

Ny lovgivning bekymrer

De russiske myndigheder har for nyligt vedtaget ny lovgivning, som reserverer laster fra russisk farvand langs med den såkaldte ”Northern Sea Route” til den russisk-flagede flåde. Det udfordrer visse dele af den danske flåde.

 

- Som udgangspunkt ser vi med bekymring på den nye russiske lovgivning. Møderne i transport-arbejdsgruppen samt Regeringsrådet er derfor en kærkommen mulighed for at drøfte de nye tiltag – og at skabe større klarhed for erhvervet omkring omfanget og udmøntningen af lovgivningen, siger Thomas Sylvest.

 

Det er Søfartsstyrelsen, der har det danske formandskab for transport-arbejdsgruppen under Dansk-Russisk Regeringsråd og også her er man tilfredse med dialogen med de russiske myndigheder.

 

- Rusland er en vigtig partner på mange områder for dansk søfart. Af samme årsag er det vigtigt for os at have en kontinuerlig og åben dialog med de relevante myndigheder fra russisk side. Her ser vi transport-arbejdsgruppen under Regeringsrådet som en vigtig og nyttig platform, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk