Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk svinekød til Alibaba

Søgeord:

23. august 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

594 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danish Crown i partnerskab med kinesisk nethandelsgigant.

Verdens største eksportør af svinekød har i dag underskrevet en partnerskabsaftale med den kinesiske online-markedsplads Alibabas fødevareplatform Tmall. Aftalen gør Danish Crowns produkter tilgængelige for Alibabas 466 millioner årlige brugere direkte fra computeren eller telefonen.

 

- Aftalen åbner enorme muligheder, og jeg ser meget store perspektiver for Danish Crown i at samarbejde med Tmall og Alibaba. Indbyggerne i Kinas største byer køber en langt større andel af deres fødevarer på nettet, end det er tilfældet noget andet sted i verden. Med andre ord får vi både en afsætningskanal til vores produkter og kommer med helt i front inden for salg af dagligvarer på nettet i Kina, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Det nye samarbejde markeres med en kampagne på Tmall’s platform op mod det kinesiske nytår i midten af februar 2018. Kampagnen tager, præcis som fortællingen om Alibaba, sit udspring i et eventyr. Under overskriften ”1001 gris” vil udskæringer fra præcis det antal grise – leveret af en enkelt af Danish Crowns andelshavere på Langeland – blive solgt til de kinesiske forbrugere.

 

- Danske fødevarer har et fantastisk ry i Kina, og jeg er stolt af i dag at kunne offentliggøre aftalen med Danish Crown. De kinesiske forbrugere ønsker i stadigt stigende grad sikkerhed for, at det kød, de spiser, er af fremragende kvalitet og opdrættet under ordnede vilkår. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Danish Crown om at få vores årligt 466 millioner aktive forbrugere til at købe dansk kvalitetskød på vore Tmall Fresh platform, siger David Lloyd, Managing Director UK, Ireland & Nordics i Alibaba Group

Fra den 24. august vil Tmall over tre dage køre en onlinekampagne for at få de kinesiske forbrugere til at købe danske fødevarer fra blandt andet Danish Crown.

 

Danish Crown har eksporteret grisekød til Kina siden 1998 og afskiber i dag, hvad der svarer til én container i timen alle årets 365 dage. Langt størstedelen sælges til kinesiske distributører, men andelen af produkter, som er forarbejdet, pakket og klar til levering hos de kinesiske forbrugere, er i hastig vækst.

 

Sortimentet til Tmall vil i første omgang blive udvalgt, forarbejdet og pakket på Danish Crowns slagteri i Ringsted, men allerede om halvandet år vil produkterne blive leveret fra en nyetableret forarbejdningsfabrik i Pinghu uden for Shanghai.

I det seneste regnskabsår eksporterede Danish Crown over 260.000 tons svinekød til Kina for mellem fire og fem milliarder kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk