Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk transportmøde i Bruxelles

Søgeord:

9. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

302 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD og Folketingets Transportudvalg mødes i Bruxelles om Vejpakken.

ITD’s holdninger til de centrale dele i vejpakkeforhandlingerne bliver præsenteret for Folketingets Transportudvalg, når folketingsmedlemmerne er på studietur i Bruxelles mandag den 9. april 2018 for at høre mere om vejpakken.

 

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg er mandag den 9. april 2018 på studietur i Bruxelles for at blive klogere på forhandlingerne i vejpakken fra EU-Kommissionen. Et af møderne bliver med ITD’s delegation i Bruxelles. Også vicekontorchef Frederik Rasmussen fra DG Move i EU-Kommissionen deltager på mødet.

 

- Det glæder os meget, at transportpolitikerne kommer til Bruxelles for at sætte sig grundigt ind i forhandlingerne om EU´s vejpakke. Vejpakken vil få stor betydning for danske transportvirksomheder, og derfor er det vigtigt, at de danske politikere kender til de meget centrale dele i vejpakkeforhandlingerne, der lige nu pågår mellem EU-Parlamentet, Rådet og EU-Kommissionen. Vi vil præsentere dem for ITD´s holdninger og orientere dem om vores proaktive arbejde i forbindelse med forhandlingerne i Bruxelles, siger Emma Hadrovic, ITD’s politiske konsulent i Bruxelles.

 

ITD har gennem det seneste år holdt mange møder med folketingspolitikerne om vejpakken, men det er første gang, at det samlede transportudvalg besøger Bruxelles, efter at Kommissionen præsenterede første del af vejpakken i maj 2017.

FAKTA OM VEJPAKKEN:

EU-Kommissionen præsenterede den 31. maj 2017 vejpakken, som indeholder anbefalinger til nye fælles spilleregler for den europæiske vejgodstransportsektor. Europa-Kommissionen havde i sit første udspil i alt 8 initiativer inden for blandt udstationeringsregler for chauffører, køre – og hviletid og cabotage.

 

Europa-Kommissionen kom den 8. november 2017 med vejpakkens anden del. Forslagene rummede en række ændringer i EU-lovgivningen, der skal nedsætte CO2-udslippet i vejtransportsektoren og fremme kombineret transport.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk