Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske flyveledere dropper strejke

Søgeord:

26. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Når den europæiske sammenslutning af fagforeninger for flyveledere, Air Traffic Controllers European Unions Coordination (ATCEUC), den 10. oktober kalder til storstrejke, så bliver det uden dansk deltagelse.

Når den europæiske sammenslutning af fagforeninger for flyveledere, Air Traffic Controllers European Unions Coordination (ATCEUC), den 10. oktober kalder til storstrejke, så bliver det uden dansk deltagelse.Det oplyser Dansk Flyvelederforening (DATCA) til check-in.dk.

 

ATCEUC har opfordret de i alt 14.000 medlemmer af flyveleder-fagforeninger i 26 europæiske lande til at nedlægge arbejdet den 10. oktober i protest mod EU-Kommissionens forslag til Single European Sky 2+-reformen, der er seneste skud på stammen i Single European Sky-arbejdet.

 

Single European Sky’ programmets formål er at effektivisere det europæiske luftrum, samtidig med at sikkerheden skal forbedres og miljøbelastningen skal reduceres. DATCA er grundlæggende enige i denne målsætning, men mener at de foreslåede ændringer til programmet er baseret på nogle overoptimistiske forventninger om trafikstigninger i det europæiske luftrum, og dermed i stedet undergraver flyvesikringstjenesternes økonomi.

Dansk Flyvelederforening mener ikke det er på sin plads at trække strejkevåbnet. Men den danske forening støtter sin europæiske paraplyorganisations holdninger til Single European Sky 2+.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com