Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske Havne: Brug os!

Søgeord:

4. marts 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

981 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godt helbred på de danske havne, viser rapport.

Foreningen af rådgivende ingeniører (FRI) præsenterede for nylig deres ”State of the Nation 2016”, der viser, at de danske havne både er i god tilstand og fremtidssikrede. Det oplyser brancheforeningen Danske Havne med FRI’s ”State of the Nation 2016” som kilde.

 

Derfor opfordrer Danske Havne nu i en pressemeddelelse til, at endnu mere transport i fremtiden flyttes fra vejene til havnene, der dermed kan aflaste et dansk vejsystem under pres.

 

Direktør i Danske Havne, Gitte Lillelund Bech:

 

- Vi glæder os naturligvis over, at havnenes helbred er godt. Hvis flere transporter flytter fra vej til sø, kan der ske en væsentlig aflastning af både de kommunale og de statslige veje. Så opfordringen til politikerne er entydig: Styrk nærsøfarten! Det kan fjerne noget af presset på vejnettet. Havnene er klar, lyder det fra Gitte Lillelund Bech.

FRI’s rapport udkommer hvert fjerde år og er en beskrivelse af tilstanden, udviklingstendenserne, fremtidssikringen og de estimerede omkostninger, der skal til for at fastholde funktionerne og værdien af den danske infrastruktur. Den nyeste rapport kan læses i sin helhed på foreningens hjemmeside frinet.dk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com