Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske Havne hilser ekspertanbefalinger velkommen

Søgeord:

11. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

154 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brancheorganisation er langt mere positiv end KL.

 

I Danske Havne – der repræsenterer størstedelen af de kommunalt ejede erhvervshavne - har man set frem til offentliggørelsen af anbefalingerne fra transportministerens ekspertudvalg vedrørende revidering af havneloven.

Det skriver brancheorganisationen Danske Havne i en pressemeddelelse.

 

»Vi ser gennemarbejdede og gennemtænkte overvejelser, der adresserer den eksisterende havnelovs uklarheder og uhensigtsmæssigheder. Ekspertudvalgets arbejde danner derfor en god platform for den videre proces, hvor vi sammen med de erhverv, der har havnene som omdrejningspunkt, vil arbejde konstruktivt for de bedst mulige rammer for vækst og udvikling – og her er havnene og deres kunder i samme båd. Vi kan fuldt og helt tilslutte os udvalgets mål om at sikre rammevilkår, der modvirker risikoen for krydssubsidiering samt sikrer konkurrence på fair og lige vilkår mellem offentlige og private kommercielle operatører,« skriver Danske Havne.

 

Brancheorganisationen fremhæver, at der peges på modeller for ensartede forhold havnene i mellem, både når det gælder finansiering og operationsområder.

 

»Lige så vigtigt er det, at der med anbefalingerne sættes retning for øget effektivisering og konsolidering i sektoren. Her spiller markedsgørelse af havneydelser en væsentlig rolle.«

Udenlandske konkurrenter

Danske Havne anfører det også som positivt, at ekspertudvalget har haft øje for, at den danske havnesektor er i konkurrence med havnene i vores nabolande og i den forbindelse har fundet en model for fortsatte subsidier til infrastrukturinvesteringer.

 

»Ekspertudvalgets rapport sætter den rigtige retning, men der er mange detaljer som vi skal have på plads, før vi står med en ny og fremtidsorienteret havnelov. Danske Havne ser frem til at samarbejde med de mange havnerelaterede erhverv om, at løfte denne opgave.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk