Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske Speditører: Mulig tredobling af norske afgifter

Søgeord:

15. november 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

348 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Øgede afgifter for tunge køretøjer kan være på vej i Oslo.

Danske Speditører skriver, at bystyret i Oslo ifølge norske medier snart vil indføre ekstraordinære afgifter for tunge køretøjer på dage med kraftig luftforurening.

 

Ifølge brancheorganisationen vil initiativet få betydning for danske speditører, der planlægger transporter i og omkring den norske hovedstad.

 

Ifølge Karl Christensen, der er formand for Fagudvalg Vej & Bane i Danske Speditører, skal speditørerne og deres underleverandører være opmærksomme på, at der kan blive tale om op til en tredobling af de sædvanlige afgifter:

 

- De norske myndigheder må selvfølgelig gøre det, de finder rigtigst i kampen mod luftforureningen. Vi kan ikke andet end at tage til efterretning, at bystyret i Oslo mener, at en tredobling af afgifterne på dage med kraftig forurening er den rette metode til at reducere kørslen i de tæt befolkede områder. Det bliver vi nødt til at respektere, fordi vores politik jo er at overholde alle gældende regler på samtlige af de markeder, vi opererer på. Vores medlemmer skal bare være klar over, hvordan det kan påvirke driften, siger Karl Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com