Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske Speditører: Uddannelsen reddet

Søgeord:

27. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2264 gange

Læses i øjeblikket af:

1

-I Danske Speditører er vi glade for, at der er blevet lyttet til vore ønsker. Vi beholder vores velfungerende elevuddannelse til 2020, og inden da vil det være nemt for os at bevise, at det er måden at gøre det på, også i fremtiden.

-I Danske Speditører er vi glade for, at der er blevet lyttet til vore ønsker. Vi beholder vores velfungerende elevuddannelse til 2020, og inden da vil det være nemt for os at bevise, at det er måden at gøre det på, også i fremtiden.Sådan kommenterer adm. dir. Martin Aabak fra brancheorganisationen Danske Speditører aftalen om at ændre udkastet til en ny erhvervsuddannelseslov.

Godt samarbejde

De væsentlige ændringer i aftalen skyldes ifølge Martin Aabak ikke mindst et godt samarbejde med Kristian Jensen (V) og med Rosa Lund (EL), men også med andre partier i forløbet op til den endelige aftale om erhvervsskolereformen.

 

I forhold til den oprindelige aftale er der to vigtige ændringer:

Der indføres en overgangsordning for HHX-studenter på det merkantile område, så uddannelsesaftaler indgået og påbegyndt inden 1. august 2020 kan omfatte en uddannelsestid i hovedforløbet op til 2 år. Aftalepartierne drøfter inden udgangen af 2019 erfaringerne for at tage stilling til, om overgangsordningen skal gøres permanent.

 

Der indføres et merkantilt EUX-forløb for elever med kontor som speciale, herunder et særligt speditørspeciale.

Ikke ønske-modellen

-I Danske Speditører havde vi helst set, at den nuværende HHX-ordning var blevet videreført, men det vigtigste er, at vi bevarer muligheden for at uddanne speditører via den tre årige HHX-uddannelsen med et efterfølgende to årigt elevforløb, siger Martin Aabak.

 

-I det oprindelige forslag var elevtiden skåret ned til et år, og det havde været en katastrofe.

-Man skaber også en kontoruddannelse specielt rettet mod vores branche, et EUX-forløb direkte målrettet mod speditørelevuddannelsen. Denne mulighed var ikke i spil i det oprindelige forslag. Vi vil gøre vores indflydelse gældende, når indholdet skal fastsættes.

 

Danske Speditører ser det som positivt, at man tilgodeser speditøruddannelsen med to mulige uddannelsesspor inden opstart af en toårig elevtid i en virksomhed, men foreningen forventer, at der vil være politisk grundlag for igen at gøre HHX-overgangsordningen permanent, hvis HHX-modellen foretrækkes af de uddannelsessøgende frem for den nye EUX-speditørlinie, når overgangsordningen skal evalueres i år 2019.

 

Speditionsbranchen tager mellem 400 og 600 elever om året. Overvejende har disse elever en HHX eller anden gymnasial uddannelse bag sig.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com