Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske trailere, dansk gylle

Søgeord:

15. januar 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

2396 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye gylletrailere til nye biogasanlæg.

 

NGF Nature Energy (NGF) samarbejder nu med VM Tarm om levering af moderne og dansk producerede gylletrailere til energiselskabets nye biogasanlæg.

 

Parterne underskrev i går rammeaftalen om levering af gylletrailere til NGF’s nye biogasanlæg i Jylland og på Fyn.

Den første trailer, med en tankkapacitet på 39 kubikmeter, ruller ud fra VM Tarms fabrik i Vestjylland i marts. I alt leveres 12 nye trailere inden for det kommende år.

 

NGF, landets tredjestørste naturgasselskab, sætter i løbet af det kommende år en række nye biogasanlæg i drift. Produktionen af grøn gas til naturgasnettet baseres primært på husdyrgødning, der transporteres med lastbiler til anlæggene fra lokale landbrug. På vejene kan selskabets nye blanke trailere, ud over logo, dog ikke skelnes fra eksempelvis mælkebiler.

Lav egenvægt

Energiselskabets direktør Ole Hvelplund forklarer:

 

- Vi igangsætter netop nu en ret omfattende produktion af grøn gas og har brug for, at såvel anlæg som udstyr virker optimalt fra dag ét. VM Tarm har blandt andet vigtigt fokus på pumpeteknik. Det sikrer os, at vi kan få biomasserne ind og ud, nemt og hurtigt, og desuden har trailerne en lav egenvægt, så vi belaster vejene mindst muligt. Trailerne er derudover også flotte at se på, og det er faktisk vigtigt for os at signalere, at transport af gylle kan gøres rent og effektivt.

 

VM Tarms salgsingeniør Jan Johansen og administrerende direktør Kristian Olsen ser frem til at udføre leveringen af de nye trailere. Den vestjyske trailerproducent har fremstillet gylletanke og gylletrailere siden 1980’erne. Virksomheden var dermed blandt de første herhjemme til at levere mulighed for at transportere gylle via lastbil. Alle tanke, undervogne, komponenter og styring er 100 procent danskproduceret på virksomhedens fabrik i Tarm.

Over 50 års erfaring

- NGF Nature Energy bliver en væsentlig producent inden for biogas, og hos VM Tarm er vi naturligvis meget tilfredse med at være del af denne omfattende udbygning af markedet for transport af biomasse i Danmark. Vi har over 50 års erfaring inden for specialproducerede trailere og tanke og leverer løsninger til alt fra gylle, mælk, foder og kemi med fokus på høj kvalitet og lang levetid – så selvfølgelig skulle vi også have denne opgave, lyder meldingen fra VM Tarms ledelse.

 

NGF leverer naturgas til hele landet. Selskabet sætter, efter planen, sit fjerde moderne biogasanlæg i drift ved årets udgang – og kan allerede fra efteråret levere grøn gas til forbrugere i hele landet.

VM Tarm A/S er Nordens største producent af tankvogne i rustfast stål og aluminium til transportbranchen. Virksomheden har 180 medarbejdere og en årlig produktion på 160 til 170 tankvogne.

Trailer-fakta

39.000 liters tank i rustfast stål, rustfast 4-akslet chassis, fire SAF-aksler, to efterløbsaksler, én liftaksel, 10” rustfast krananlæg, cirkulationssystem, to centrifugalpumper og én rotationspumpe, radiostyring med PLC-styring som backup, centralsmøring og vaskesystem.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com