Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske veje hårdt ramt af vinterskader

Søgeord:

28. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En ekstra hård vinter får over 55 procent af landets kommuner til at vurdere, at der skal bruges flere penge end sidste år til vejrenovering.

En ekstra hård vinter får over 55 procent af landets kommuner til at vurdere, at der skal bruges flere penge end sidste år til vejrenovering.Det er især den vekslende tø og frost, der har været hård for de kommunale veje.

 

-Det er hyppige skift mellem frost og tø, der for alvor giver problemer for vejene. Det er langt bedre for vejene, hvis det konstant er minus 10 grader. Denne vinter har temperaturen svinget meget omkring nul. Og når den gør det, så tør vejbanen op, og der, hvor der er revner i vejbanen, kommer vandet ned, og så fryser det, hvorefter asfalten løfter sig, og så kommer hullerne. Det er derfor, der har været ekstremt mange huller i år, siger Peter Bjørno Jensen, driftschef i Rudersdal Kommune ifølge Ingeniøren..

Rudersdal Kommune er en af de kommuner som skal bruge ekstra penge på at renovere vejnettet. Kommunen har fundet 11.000 skader, som kommer til at koste omkring 4,2 millioner kroner.

 

-De her rigtig slemme vintre kommer jo ikke så hyppigt, men med den megen væde og al den pendling omkring nul grader lugtede det ubehageligt af, at det kunne blive lige så slemt som i starten af 1970’erne. Da havde vi en vinter, der var rigtig ondskabsfuld, og hvor flere veje bogstavelig talt vendte bunden i vejret. Så galt gik det heldigvis ikke denne vinter, men vinteren var klart værre end de senere år, siger Lars Bolet, lektor og medlem af trafikforskningsgruppen på Aalborg Universitet.

Det kommunale vejnet udgør 95 procent af de offentlige veje med 69.907 kilometer. Ifølge Lars Bolet har det kommunale vejnet dog længe været i ringe stand, og det er langt fra den hårde vinter, som kan tage hele skylden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com