Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansker vinder kran-VM

Søgeord:

16. april 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

2355 gange

Læses i øjeblikket af:

1

SAWO’s repræsentant vandt Hiab's World Crane Championship.

 

Kranfører Johnny Jensen, ansat hos Benny Rasmussen & Søn, vandt i går finalen i Hiab's World Crane Championship (WCC 2015), der blev afviklet på messen The Commercial Vehicle Show 2015 i Birmingham, England.

 

Hiab præsenterede i 2014 det første kranmesterskab nogensinde på verdensplan - den ultimative test af præcision, nøjagtighed og nerver af stål, ifølge Hiab’s danske samarbejdspartner SAWO.

Konkurrencen hylder således de dygtige kranførere og deres kraner verden over, der dagligt udfører deres krævende job.

 

Som vinder modtager Johnny Jensen en rejsecheck på 5.000 euro og 20.000 euro i tilskud til køb af en ny Hiab-kran hos SAWO.

 

Finalebanen er identisk med den bane, som kranmesteren gennemførte på messen Vestfyn Trækker sidste år som den hurtigste danske kranfører – i tiden 2 minutter og 43 sekunder.

I går slog den dygtige danske kranfører denne tid, da han vandt finalen i den flotte tid 2 minutter og 18 sekunder.På de efterfølgende pladser kom svenske Tobias Bergström i tiden 2minutter og 30 sekunder, mens tyske Martin Utpatel sluttede på tredjepladsen i tiden 2 minutter og 37 sekunder.

Finalen blev gennemført ved, at deltagerne skulle føre en state-of-the-art HIAB X-HiPro 192 kran gennem en række forhindringer. Formålet i finalen var også at forsøge at slå en tid - sat af Hiabs helt egen kranpro - 'Eric The Stig' - på den udfordrende bane, der bød på væltede og vandfyldte tromler med en belastning - og samtidig holde kranen under en overligger.

 

- Jeg er absolut begejstret og glad for at vinde denne prestigefyldte konkurrence og glad over min tid. Stemningen var så fantastisk i dag, sagde Johnny Jensen efter finalen.

 

Carl Gustaf Göransson, Senior Vice President for Hiabs salg og markeder:

 

- Entusiasmen for World Crane Championships har været enorm, med folk der flyver ind fra hele verden og stor interesse fra medier og tilskuere. Der er ingen bedre måde at vise vores fantastiske Hiab-kraner end med verdens bedste kranførere.

På den baggrund melder Hiab, at virksomheden også i 2016 arrangerer kran-VM, næste år på IAA-udstillingen i Tyskland

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com