Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danskere designer kæmpe færge-ordre

Søgeord:

1. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

375 gange

Læses i øjeblikket af:

1

OSK-Shiptech udfører konceptdesign.

Ingeniører fra danske OSK-Shiptech har stået for konceptdesignet på fire ro/pax-færger, der af selskabet selv kaldes verdens hidtil største færgeordre.

 

Signifikant projekt

Det er de to OSK-kunder MSC Group og Onorato Armatori, der har skrevet kontrakt med Guangzhou Shipyard International (GSI) om bestillingen på fire luksuriøse ro/pax-færger, hvilket blev markeret ved en underskriftceremoni i Beijing.

 

- Det er vores to største kunder, der nu laver forretning sammen, så for os er der tale om et drømmescenarie, hvor der med afsæt i tidligere projekter og succesfuldt samarbejde bliver peget på os som designer. Projektet er signifikant, og ordren er en fantastisk anledning til at bringe vores kompetencer, værftets styrke og rederiernes mange års samlede erfaring i spil, siger marketingdirektør i OSK Group, Anders Ørgaard.

 

Ro/pax-færgerne får hver en kapacitet på 3.765 lanemeter og bliver indrettet med 536 kahytter, der giver plads til i alt 2.500 gæster. Apteringen får et moderne, ’rent’ look og designes med udgangspunkt i passagerbehov og rummelighed. Teknologisk bliver færgerne LNG-klar og med de seneste teknologier for energiudnyttelse.

Dansk stolthed

Det italienske færgerederi GNV under MSC Group aftager to af færgerne, og de resterende to leveres til det italienske rederi Onorato Armatori. Kontrakten rummer en option på yderligere fire færger af samme type.

 

- Både for danske forhold, men også på verdensplan er der tale om en på alle måder signifikant færgeordre i ro/pax-markedet. At OSK-Shiptech er med ombord i en kontrakt af denne størrelse er noget, vi er utrolig stolte af, og det viser, at vi nu er blandt de få designere globalt, der spiller med om verdens største designprojekter, siger administrerende direktør i OSK Group, Jacob Thygesen.

 

Den første af de fire ro/pax-færger skal ifølge planen leveres til GNV i 2021.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com