Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danskerne i DIS forsvinder

Søgeord:

12. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der har på intet tidspunkt i dette århundrede været flere skibe i DIS end nu, og antallet af søfarende i det danske skibsregister har aldrig været højere.

Der har på intet tidspunkt i dette århundrede været flere skibe i DIS end nu, og antallet af søfarende i det danske skibsregister har aldrig været højere.På overfladen ligner det en succeshistorie. Men virkeligheden er den stik modsatte.

 

Imens DIS har haft vokseværk, er andelen af danske søfarende faldet med alarmerende 21,4 procent, og ifølge Søfartsstyrelsens mønstringsstatistikker er rekrutteringsgrundlaget af nye danske officerer stort set elimineret. Det skriver Søfartens Ledere.

 

På trods af den kraftige stigning i antallet af søfolk i DIS har fravalget af dansk arbejdskraft betydet, at den danske beskæftigelse i DIS samtidig er faldet med hele 21,4 procent.

 

I år 2000 var 55,3 procent af den sejlende arbejdsstyrke dansk, men i årene 2005 og 2006 tippede balancen, og danskerne blev overhalet af deres udenlandske kolleger.

Siden har faldet i den danske DIS-beskæftigelse været konstant, og i 2011, hvorfra de seneste tal fra Søfartsstyrelsen stammer, havde blot 31,6 procent af de DIS-søfarende dansk sønæringsbevis.

 

Årsagen er, ifølge rederierne, økonomisk nødvendighed, men for hele erhvervet, der er afhængig af officerernes maritime kompetencer, kan den kortsigtede tænkning have uoverskuelige konsekvenser, mener Søfartens Ledere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com