Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dårlige veje koster milliarder

Søgeord:

17. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hver gang kommunerne sparer 1 mio. kr. om året på vejvedligehold, koster det samfundet over 5 mio. kr.

Hver gang kommunerne sparer 1 mio. kr. om året på vejvedligehold, koster det samfundet over 5 mio. kr.Det viser en ny undersøgelse, COWI har lavet om vejnettets tilstand i Danmark.

 

COWIs Vice President for trafik og veje, Frans Dupont, understreger vigtigheden af at foretage de nødvendige investeringer i vejvedligehold i tide.

 

-Vi har et udbygget vejnet i Danmark, og det vil blive væsentligt dyrere for samfundet at skulle betale den fulde renoveringspris frem for at vedligeholde rettidigt, siger han.

 

Vedligehold er især vigtigt for en vejs øverste belægning, da slidlaget udover at bidrage med kørekomfort og æstetisk fremtoning også skal sikre beskyttelse af de underliggende bærelag mod nedsivende vand.

 

COWI har undersøgt fire repræsentative danske kommuner, heriblandt Gentofte, Hedensted og Aabenraa. Sidstnævnte ville have haft en samlet potentiel nettobesparelse på ca. 1,2 mia. kroner i perioden fra 2012 til 2022 ved at investere i vejrenovering i tide, mens Gentofte bevarer vejkapitalen uændret med det nuværende vedligeholdelsesbudget.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com