Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Data kræver fælles fodslag

Søgeord:

26. maj 2016  |  

Læst i alt:

842 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Digitalisering vil styrke håndhævelse.

 

Styrk håndhævelsen på transport- og logistikområdet gennem øget digitalisering og adgang til data.

 

Det var det klare budskab fra Karen Roiy, europapolitisk chef i ITD, ved hendes indlæg på en international workshop om håndhævelse i transportsektoren i Bruxelles tirsdag den 24. maj 2016.

 

Det står klart for de fleste, at digitaliseringen får stadig større indvirkning på transport- og logistikvirksomhedernes dagligdag, og at brugen af data konstant finder større anvendelse hos transportvirksomheder og myndigheder.

 

Vejpakke undervejs

- EU-Kommissionen er på vej med en vejpakke, der skal bidrage til at løse nogle af de udfordringer, vejgodstransporten står over for. Samtidig har kommissionen en vision om et digitalt indre marked.

 

-De fleste parter er enige om, at den vigtigste vej til at løse den internationale transportbranches udfordringer er bedre håndhævelse, og en øget digitalisering af sektoren samt brug af nye teknologier vil kunne bidrage hertil, siger Karen Roiy.

 

Men for at komme i mål kræver det ifølge Karen Roiy en fælles tilgang på tværs af landene og en åben dialog mellem branchen og myndighederne.

Fælles fodslag

- Vi er nødt til at finde fælles fodslag på tværs af EU, der kan sikre, at vi får mest mulig værdi ud af digitaliseringen af sektoren. Det kræver fælles standardiseringer af de dokumenter, som skal digitaliseres, samt adgang til data og dermed en opblødning af enkelte EU-landes datalovgivning. Det kræver også, at myndigheder i alle lande anerkender elektroniske dokumenter ved for eksempel vejsidekontroller. Der venter os mange muligheder for at udnytte de tilgængelige teknologier i markedet til gavn for hele branchen, siger Karen Roiy.

 

Hun henviser blandt andet til, at den nye tachograf, som kommer i 2018, kan tracke grænsekrydsninger via GPS. Kombineret med det elektroniske fragtbrev kan det bidrage til en stærkere håndhævelse af for eksempel cabotage, der igennem flere år har været bredt omdiskuteret på tværs af de europæiske lande.

Karen Roiy pointerer samtidig, at digitalisering og adgang til data vil kunne bidrage til en mere målrettet kontrol, som man kender det fra Storbritannien. Hvis myndigheder har fyldestgørende oplysninger om, hvorvidt en virksomhed overholder, har få forseelser eller systematisk overtræder lovgivningen, kan det give anledning til en mere målrettet kontrol. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com