Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

de Juniac: Hold grænserne åbne

Søgeord:

13. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

103 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Global luftfragt gik frem i februar.

Med offentliggørelsen af de globale luftfragttal for februar tilføjer Alexandre de Juniac, generaldirektør og administrerende direktør i den globale luftfartsorganisation IATA, at det er til ugunst for alle, hvis protektionismen vokser og en handelskrig bliver resultatet:

 

- Efterspørgslen efter luftfragt fortsætter med at være stor med en vækst i februar på 6,8 procent. De positive udsigter for 2018 møder dog potentiel stærk modvind, herunder eskaleringen af protektionisme og en mulig handelskrig. Velstanden vokser, når grænser er åbne for mennesker og handel, og vi rammes alle af det, når de ikke er, siger han.

 

Samlet viste de globale luftfragttal i februar en stigning på 6,8 procent i forhold til samme måned 2017.

Samtidig blev kapaciteten øget med 5,6 procent. Dermed overgik stigningen i efterspørgslen stigningen i kapacitet for 19. måned i træk, hvilket er vand på møllen for overskudsgraden.

 

Alle verdens regioner noterede vækst i efterspørgslen i årets anden måned.

 

Asien-Stillehavsområdet noterede som den førende luftfragtregion i verden en vækst på 6,5 procent, mens Nordamerika gik frem med 7,3 procent.

 

Europa noterede en stigning på 5,7 procent, mens fragttallene i Mellemøsten, Latinamerika og Afrika steg med henholdsvis 7,4, 8,7 og 15,9 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com