Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

De norske myndigheder vil have højere vogntogsvægt

Søgeord:

7. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den norske regering foreslår at den tilladte vogntogsvægt på tømmervogntog skal være 60 tons. Det er for at styrke skovindustriens konkurrenceevne.

Den norske regering foreslår at den tilladte vogntogsvægt på tømmervogntog skal være 60 tons. Det er for at styrke skovindustriens konkurrenceevne.Det er netop blevet offentliggjort på en pressekonference, hvor regeringen præsenterede et forslag til en ny pakke med tiltag for skovindustrien.

 

-En forhøjelse af totalvægten er teknisk mulig, men det vil nødvendigvis fore til et højere forbrug og mere slidtage på køretøjerne, siger teknisk rådgiver i NLF, Rune Damm.

 

Erhvervet regner også med at det vil højere priser pr. tur med tømmervogntogene.

 

-At det alligevel kan lønne sig på bundlinien for den norske træforædlingsindustri er der nok lidt tvivl om. Det lønner sig at køre med hele læse, men i så fald bør den tilladte totalvægt for påhængsvogne øges til mere end de 32 tons, som er gældende i dag. Når totalvægten harmoneres med vore naboland, bør også påhængsvognens totalvægt harmoniseres tilsvarende, siger Damm.

Forslaget med øget vægt, kommer som forlængelse af at den tilladte totallængde er blevet forøget for tømmervogntog til 24 meter, og er en del af en tiltags-pakke på 250 mio. nok, der er fordelt på budgetterne ved Erhvervs- og handelsministeriet, landbrugs- og fødevareministeriet samt transportministeriet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com