Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DEKRA dropper TUC

Søgeord:

20. maj 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2331 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks største udbyder af AMU-kurser på transportområdet skifter navn.

 

TUC DEKRA skifter navn til DEKRA. Fokus vil fortsat være på kerneforretningen inden for transportuddannelser, men udvides på sigt til også at omfatte sikkerhedsrådgivning og certificering.

 

Da Danmarks største private udbyder af AMU-kurser, TUC DK, i 2012 blev delvist opkøbt af den internationale non-profit DEKRA-koncern, valgte sammenslutningen af uddannelsescentre, i første omgang, at markedsføre sig under navnet TUC DEKRA. Nu skifter TUC DEKRA navn til DEKRA, for at stadfæste tilhørsforholdet til det stærke DEKRA-brand.

 

- Det er nu mere end tre år siden, at vi blev en del af DEKRA-koncernen, og dengang gav det god mening at bevare TUC-navnet. Både af hensyn til vores kunder og samarbejdspartnere, der kendte os under navnet TUC – og for at fastholde vores position på markedet som en 100 procent dansk udbyder af transportud­dannelser inden for AMU, udtaler adm. direktør i DEKRA, Peter Laursen og fortsætter.

 

- Men mange af vores kunder værdsætter allerede DEKRA-brandet, både professionelt og privat, hvor DEKRA er sponsor i Formel 1 teams – tidligere for legenden Michael Schumacher – og derfor vælger vi nu også at kalde koncernen DEKRA.

Mere kundefokus

Peter Laursen understreger, at virksomhedens kunder ikke umiddelbart vil komme til at mærke nogen forskel i forbindelse med navneskiftet, men at de fremover forhåbentlig vil opleve, at koncernen er blevet endnu mere kundeorienteret.

 

I dag uddanner DEKRA både chauffører i arbejde og ledige borgere - blandt andet via transportuddannelser med Jobgaranti, hvor nyuddannede chauffører hjælpes videre i ordinære job. Herudover varetager DEKRA hovedparten af den lovpligtige EU-efteruddannelse af Danmarks chauffører. Endelig har DEKRA et samarbejde med kommunale jobcentre, der går ud på at gøre deres borgere jobparate.

Transportuddannelser med Jobgaranti vil fortsat være et af virksomhedens kerneområder, men ifølge Peter Laursen også et område, der vil blive udvidet til andre former for jobskabelse og rekruttering.

Fortsat vækst

Som et naturligt led i DEKRAs fortsatte vækstplaner, er det desuden besluttet at udvide virksomhedens forretningsområder til også at omfatte sikkerhedsrådgivning og certificering.

- Selvom vi fortsat vil fokusere kraftigt på transportuddannelser inden for AMU, oplever vi tiltagende efterspørgsel fra vores kunder på også at kunne tilbyde andre services - derfor synes vi, at det er et rigtigt godt tidspunkt at integrere DEKRAs ekspertise og globale erfaring inden for sikkerhedsrådgivning og certificering af processer i den danske forretningsmodel,” siger Peter Laursen og understreger, at DEKRA i forvejen er førende i verden inden for certificeringer – bl.a. ISO 9001 – og dermed et meget anerkendt brand for de fleste virksomheder, som har med teknik at gøre.

- Derudover ønsker vi at fortsætte med at være en vækstvirksomhed, der også fremover vil tiltrække mange nye dygtige medarbejdere og kolleger i hele landet”, slutter Peter Laursen.

Fakta om DEKRA

DEKRA (tidligere TUC DEKRA) er angiveligt Danmarks største udbyder af transporteruddannelser som årligt uddanner mere end 35.000 kursister inden for lastbil-, bus- og taxibranchen. DEKRA har uddannelsescentre i hele landet.

Som branchens pioner tilbyder DEKRA Jobgaranti til kursister samt gratis rekruttering for virksomhedskunder. Via et stærkt samarbejde med transport- og befordringsbranchen er flere tusinde ledige hjulpet tilbage i job.

DEKRA er desuden en del af den internationale DEKRA-koncern (www.dekra.com), der har ca. 35.000 ansatte i 50 lande. I Danmark beskæftiger DEKRA over 300 medarbejdere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com