Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Der er gang i hjulene

Søgeord:

12. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

529 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danskerne kører mere end nogen sinde før.

Vejtrafikken er igen større end før finanskrisen. Vejdirektoratets tællinger fra 2014 viser, at vejtrafikken steg med 2,5 procent i forhold til året før. Og det er især de kørte kilometer på motorvejene, der sætter ny rekord.

 

Trafikken på motorvejen steg støt i en periode med kraftig vækst i dansk og international økonomi fra 2004 – 2008. Derefter kom en nedgang i kølvandet på finanskrisen. Men siden 2010 har de danske bilister igen kørt flere og flere kilometer på motorvejene år efter år.

 

Væksten på motorvejene er i øvrigt fortsat i de første seks måneder af i år. Vejdirektoratets nyeste tal viser, at antallet af kørte kilometer på motorvejene i det første halvår lå 7 procent over samme periode sidste år.

 

Det er det hidtil højeste registrerede trafikniveau siden finanskrisen.. Det er et tegn på at dansk økonomi er i bedring, og at aktivitetsniveauet i samfundet er stigende.

Igen gang i godstransporterne

I 2014 var der også godt gang i hjulene på godstransporterne. Vejdirektoratets nyeste tal viser, at antal kørte kilometer med lastbiler på de danske veje steg med 2,5 procent i forhold til 2013.

 

Finanskrisen medførte et langt større fald i lastbiltrafikken end i den samlede trafik på vejene. Men udviklingen vendte igen i 2011, og nu er lastbiltrafikken næsten oppe på niveauet fra før krisen satte ind. Vejdirektoratets tællinger viser, at den samlede lastbiltrafik på det danske vejnet er steget med godt 7 procent siden 2010.

 

Og den udvikling stopper ikke her. I det første halvår 2015 steg lastbiltrafikken med ca. 2,4 procent sammenlignet med første halvår 2014.

Vejdirektoratets tal for godstransport dækker over udviklingen for lange køretøjer – over 12,5 m – på hverdage. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com