Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Der, hvor posten aldrig kommer

Søgeord:

15. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Navigation:

Synchronicer fra Soft Design sikrer, at Kurergruppen kan levere signalmateriel til BaneDanmark, selv om der ikke er nogen adresser langs banenettet.

Navigation:

Synchronicer fra Soft Design sikrer, at Kurergruppen kan levere signalmateriel til BaneDanmark, selv om der ikke er nogen adresser langs banenettet.

Af Lars Myrup Lassen

BaneDanmark er ved at moderni-

 

sere, og i den proces udskiftes de almindelige lyssignaler med GSM signaler.

 

Ofte står disse signaler på steder, der er svært tilgængelige og uden en præcis adresse.

 

Nokia Siemens Network står for udskiftningen af signalerne og valgte Kurergruppen Danmark som speditør til transport af materiel og udstyr. Det blev til i alt 330 leveringer på ”adresser” som ikke kan findes på krak.dk fordelt over 6 måneder.

Koordinater

Koordinater gav præcis levering i ufremkommeligt terræn efter årstidens ændringer. En stor del af de leveringssteder, Kurergruppen blev anvist, var uden adresse. Nokia Siemens Network stillede deres egen informationsdatabase til rådighed for Kurergruppen, så de kunne finde lokaliteterne.

Imidlertid var anvisningerne ofte ukorrekte, da beskrivelserne var lavet på én årstid, og leveringen skulle foregå på en anden årstid. Det havde stor betydning , da leveringsstedets udseende var skiftet og ikke kunne genkendes, eller den oprindelige adgangsvej var ubrugelig på grund af naturens luner. Imidlertid havde Kurergruppen leveringsstedernes geopositioner, og efter at have indtastet positionerne i flådestyringsløsningen Synchronicer fra IT-virksomheden Soft Design i Søborg ved København, kunne chaufførerne køre præcist til leveringsstederne.

Terrænudfordring

At finde leveringsstedet var ikke nok i sig selv - materiellet skulle også læsses af. Men selv når stedet var fundet, var det ikke altid ligetil at få læsset materiellet af. Nogle steder var der stejle skrænter, der skulle passeres. Andre steder stod træer i vejen. Og med mandshøje og 200 kg tunge leveringer måtte Kuregruppen forestå levering med kran eller ved hjælp af andre entreprenørmaskiner.

- Det har været en spændende opgave med mange praktiske aspekter, der skulle koordineres og tages højde for. Det krævede en del nytænkning, og med Synchronicer var vi godt hjulpet. Så fandt vi hurtigt det præcise leveringssted og kunne planlægge selve leveringen, siger Henrik Purlund, Direktør for Kurergruppen.

Dokumentation

Kurergruppen guidede teknikere fra Nokia Siemens Network til leverings-

 

stedet.

 

I nogle tilfælde blev et leveringssted ændret, uden at Kurergruppen fik besked, og materiellet blev derfor leveret på den tidligere aftalte lokalitet.

 

Når teknikeren fra Nokia Siemens Network mødte op på den nye lokalitet, var der naturligvis ikke noget materiel.

 

Med Synchronicers loggingsystem var det let at dokumentere, hvor materiellet var, og at det faktisk var leveret aftalte sted til rette tid. Samtidigt kunne Kurergruppens folk guide teknikerne til materiellets faktiske lokalitet.

- At kunne levere overalt og til tiden er jo speditørens fornemste opgave. Det har Kurergruppen vist, at de kan. Henrik og hans folk har løst de mest knudrede leveringsopgaver og koordineret alt på flotteste vis, siger Freddi Flink, Telecoms Implementation Manager hos Nokia Siemens Network.

FAKTA: KurergruppenKurergruppen har siden 1998 løst en bred vifte af transportopgaver - både nationale og internationale. Hovedkontoret ligger i Kastrup, og i 2004 udvidede firmaet med kontor i Jylland. I dag har de afdelinger fordelt over hele Danmark for at klare efterspørgslen.
Kurergruppen samarbejder med 45 selvstændige vognmænd og løser alle transportopgaver – også specialopgaver. SynchronicerSoft Designs Synchronicer er en flådestyringsløsning, som benytter præcise geokodede positioner til at guide chauffører. Ud over fuld navigation tilbyder Synchronicer oversigtskort med positioner for hele flåden, beregning af ankomsttid, dokumenteret beskedsystem mellem kontor og biler, elektronisk registrering af leveringssted og -tid, digital signatur, kørehviletidsberegning med alarmer, ruteoptimering og registrering af driftsdata.
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com