Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Det første brofag på Europas nuværende største brobyggeri løftes på plads

Søgeord:

5. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På lørdag løftes det første brofag til broen over Sundsvallsfjärden, som er et af de mest spektakulære segmenter i det svenske Trafikverkets projekt E4 Sundsvall.

På lørdag løftes det første brofag til broen over Sundsvallsfjärden, som er et af de mest spektakulære segmenter i det svenske Trafikverkets projekt E4 Sundsvall.Det er fuld fart på byggeriet af broen, som strækker sig over Sundsvallsfjärden og som skal aflaste

 

Sundsvalls centrum med ca. 10 000 køretøjer i døgnet. Brobyggeriet begyndte i 2011 og nu på det tredje byggeår foregår arbejdet med broen på land samtidig med, at der støbes ude i fjorden.

 

Fremstillingen af stålelementerne til brofagene sker i Tyskland og i Polen svejses delene sammen til mellem ca. 120 til 170 m lange brofag.

 

Med sine 2109 m bliver den en af de længste broer i Sverige.

Brofag

Nu indledes et af de mest spektakulære byggeled i projekt E4 Sundsvall. Totalt ni brofag, som måler op til 170 m og hvor de tungeste fag vejer 2500 ton, skal løftes på plads. I torsdags ankom kranen fra Holland, som skal anvendes til at løfte det første brofag til broen.

 

- Går alt som det skal løftes det første brofag på lørdag, siger Magnus Borgström, der er projektleder hos Trafikverket på E4 Sundsvall.

 

Arbejdet beregnes at forløbe frem til isen lægger sig på Sundsvallsfjärden i vinter.

 

De seneste uger har forberedelserne til løftet været i gang på nordsiden af Sundsvallsfjärden. Svejsearbejdet er udført på de stålrørskonstruktioner som skal løftes op på brostøtten og en løfteanordning, en såkaldt Derrick, er monteret på det allerede færdigmonterede brofag over land.

Kranen fra Holland har en løftekapacitet på ca. 1500 ton og har tre opgaver. Den skal løfte den første stålrørskonstruktion op på brostøtten, den skal løfte det første brofag på plads på nordsiden og den skal anvendes i reparationsarbejdet på det løftetårn, som havarerede i Söråkers havn den 23. maj. Når løftetårnet er repareret skal det anvendes til at løfte de efterfølgende brofag.

Kort fakta om E4

Den nye E4-strækning fra Myre til Skönsberg består af 20 kilometer ny E4, hvoraf 17 kilometer er motorvej, der er fem trafikpladser (store kryds) og 33 broer.

 

Den største bro strækker sig over Sundsvallsfjärden og er 2109 meter lang.

 

I efteråret 2015, skal den nye E4 står klar og tages i brug af trafikken.

På billedet ses de store brofag til den nye E4 strækning ved Sundsvall.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com