Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Det går rigtigt godt for danske værfter

Søgeord:

2. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

359 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Specialskibe og reparation trækker op.

Mens mange værfter rundt omkring i verden kæmper med underskud og tomme ordrebøger, så går det rigtig godt for de danske værfter. Vi bygger ikke længere store skibe, men vi har til gengæld godt fat i specialskibe, reparation og vedligehold.

 

Direktøren for brancheforeningen Danske Maritime, der tæller værfterne blandt sine medlemmer, ser lyst på fremtiden.

 

-Der er stor investeringslyst i vores medlemskreds, siger adm. direktør i Danske Maritime, Jenny N. Braat.

 

-Det der er sket i Danmark er, at vores værfter har formået at finde nogle stærke nicher, og derigennem er de er kommet styrket ud af en situation, hvor markedet som sådan ikke har haft det for godt.

 

-Hvis vi havde bygget bulkcarrier eller containerskibe, så var situationen nok en anden, for det er langt mere løntungt arbejde. Det er jo ikke det, vi er stærke til i Danmark. Vi skal lave noget, der kræver viden og teknologisk knowhow, siger Jenny N. Braat.

-På nybygningssiden har vi nogle værfter herhjemme, der har fundet sig nogle rigtig gode specialområder. Fx Karstensens Skibsværft i Skagen, der bygger trawlere, Søby Værft, der er i gang med en elfærge, eller Hvide Sande Shipyard og deres Bøkfjord.

 

-Ser vi på det globale marked, så er det jo bygning af specialskibe, der går frem, hvorimod lastskibe desværre ikke har det for godt i dag.

 

-Specialskibe er det segment, hvor alle forventer, at der sker en vækst. Flåden af specialskibe er kæmpestor, men for mange skibstypers vedkommende også temmelig gammel. Der er en hel del skibe, der står foran at skulle udskiftes.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com