Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Det varer lidt inden de første følgebilsførere bliver klar

Søgeord:

21. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Uddannelseskravene til den nye uddannelse lader vente på sig

Uddannelseskravene til den nye uddannelse lader vente på sigImens hele special- og sværgodstransport-branchen glæder sig over, at der nu endelig så at sige, er blevet sat underskrifter på de nye regler for hvad uddannede følgebilsførere må i fremtiden, venter de involverede uddannelsescentre og kommende følgebilsførere lige nu på at uddannelseskravene og den følgende eksamination bliver lagt fast.

 

TTN har spurgt uddannelsesinstitutionen EUC Lillebælt i Erritsø, der i forvejen kører kurser for særtransporter om ,hvornår vi kan forvente at se de første nyuddannede følgebilsførere.

 

Det ser dog ikke lige ud til at være omkring det første hjørne, fordi det overordnede indhold er på plads, men der stadig ikke er klarhed over krav til enkelte af emnerne.

-Da det endnu ikke er afgjort hvem, hvor og hvordan uddannelsen skal foregå, har jeg svært med at komme med noget konkret, udover det er godt uddannelsen endelig er blevet vedtaget. Vi har som skole allerede haft de første henvendelser fra virksomheder og kommende kursister til uddannelsen.

 

Alle fra branchen har efterspurgt uddannelsen i mange år, og jeg har selv deltaget i særtransporter, hvor jeg fik syn for, hvor vigtigt det er at give førere af ledsagerbiler de rigtige kvalifikationer og kompetencer, da det er et meget stort ansvar de pålægges i forbindelse med reguleringen af den øvrige trafik både færdselssikkerhedsmæssigt, belastning af veje/broer og afmærkning og med henblik på en smidig afvikling af trafikken. Så derfor skal føreren af ledsagerbilen udover at kende reglerne om trafikregulering, færdselsregler også være i besiddelse af et godt overblik - også i pressede situationer - hvor det gælder om at have det kølige overblik, siger Henrik Helios, der er faglærer- uddannelseskonsulent ved EUC Lillebælt.

-Jeg håber selvfølgelig der kommer en hurtig afklaring af hvem der skal gennemføre disse kurser, da der trods alt er noget arbejde, der skal laves, før vi kan sige vi har et godt og brugbart kursus, slutter Henrik Helios.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com