Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DF bakker op om DIS-udvidelse

Søgeord:

24. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

494 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Maritim vækstplan på vej.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, slår nu fast, at partiet bakker fuldtonet op om bedre rammevilkår for den maritim offshore. Det siger han i et interview til Shippingwatch. Ifølge Hans Kristian Skibby støtter Dansk Folkeparti en udvidelse af DIS-ordningen som del af en maritim vækstplan, hvis der kan findes finansiering til et forslag.

 

-Vi mener, der bør findes en model, hvor vi får specialskibe i offshore ind under DIS-ordningen, siger Hans Kristian Skibby.

 

Han peger på, at danske ansatte konkurrerer med udenlandske kollegaer, som har langt bedre skatteforhold, end vi har i Danmark. Skibby foreslår også, at der skal findes en model, hvor arbejdsmarkedets parter inddrages, når det gælder udvidelsen.

Rederiforeningen: DIS-udvidelse haster

Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening, kvitterer for den klare opbakning til søfarten. Han mener, det er oplagt at understøtte den danske styrkeposition på eksempelvis havvind, når OECD forudser en 12-dobling af antallet af jobs på dette felt frem mod 2030. Her bør Danmark med stærke kompetencer indenfor netop havvind være med.

 

-Det er godt for det Blå Danmark, at Dansk Folkeparti stempler så klart ind på den nødvendige DIS-udvidelse. Det ville være for tamt med et maritimt vækstudspil fra regeringen uden at hele offshore-området kommer med i DIS-ordningen, siger Jakob Ullegård.

 

Han understreger, at det haster med at få tilpasset rammevilkårene.

 

Regeringens vækstteam barsler med sine anbefalinger i foråret. Herefter vil regeringen lancere et vækstudspil. Erhvervsminister Brian Mikkelsen sagde allerede kort efter sin tiltrædelse, at han har blik for en udvidelse af DIS-ordningen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com