Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS venter afgørelse på konkurrencestrid i april

Søgeord:

13. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2302 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Britisk ankemyndighed fastslår, at UK Competition Commission træffer endelig afgørelse i strid mellem DFDS og Eurotunnel.

Britisk ankemyndighed fastslår, at UK Competition Commission træffer endelig afgørelse i strid mellem DFDS og Eurotunnel.I kølvandet på det franske færgerederi SeaFrances konkurs købte det statsejede selskab bag tunnelen under Den Engelske Kanal, Eurotunnel, en del af aktiverne fra konkursboet.

 

Det gjorde det muligt for Eurotunnel at oprette en færgerute mellem Calais og Dover - i direkte konkurrence med danske DFDS' og rederiets franske partner Louis Dreyfuss Armateurs færgerute.

 

Det fik DFDS og Louis Dreyfuss til at anmelde Eurotunnel til de britiske konkurrencemyndigheder, da man mener, at der er tale om en ulovlig virksomhedsoverdragelse.

 

Klagerne fik sidste sommer medhold i UK Competition Commision, der krævede at Eurotunnel indstillede driften af færgeruten.

Eurotunnel ankede afgørelsen til UK Competition Appeal Tribunal (CAT), der i starten af december afgjorde, at førsteinstansen UK Competition Commission revurderer sagen.

 

Da ingen af parterne har klaget over CAT’s afgørelse, træffes den endelige afgørelse i sagen af UK Competition Commission.

 

DFDS oplyser, at UK Competition Commission ventes at udsende en foreløbig redegørelse i februar, og at den endelige afgørelse ventes i slutningen af april i år.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com