Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DHL tager konsekvensen af faldende postmængder

Søgeord:

25. juni 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

311 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Investerer kraftigt i digitalisering og omstruktureringer.

 

Det er ikke kun Postnord, der rammes af faldende postmængder.

 

Hos verdens største logistikselskab i Deutsche Post DHL Group tager man nu konsekvensen af den dalende brev-forretning med massive investeringer i automatisering og omstruktureringer i medarbejderstaben.

 

Tilbyder ”tidlig pension”

Deutsche Post DHL Group sætter nu ord på nogle af de udfordringer, koncernen især har oplevet i PeP divisionen (Post – eCommerce – Parcel) og lægger nye planer for bæredygtig vækst i 2019 og 2020.

 

Ifølge koncernen har området fået tildelt årlige investeringsbudgetter på 100-150 mio. euro – cirka 745-1.117 mio. kr. - til arbejdet med en omfattende ny strategi, der skal forbedre produktiviteten og reducere de indirekte omkostninger.

 

For at øge produktiviteten investeres der i ”automatisering og digitalisering, øget last mile-produktivitet og intelligent udnyttelse af netværk”, som det udtrykkes. Investeringen vil her føre til en øget årlig indtægt på mellem 150 og 250 mio. euro, anslår DHL.

Som svar på nedgangen i brev-forretningen reducerer koncernen omkostningerne i Post-divisionen ved at tilbyde ”tidlig pension” til medarbejdere. Initiativet vil ifølge DHL koste 500 mio. euro i 2018 og vil blive implementeret i 2018 og 2019. DHL-koncernen forventer, at programmet vil føre til en årlig omkostningsreduktion på mindst 200 mio. euro fra 2020.

 

Frank Appel, administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group:

 

- Vi er fuldt fokuseret på at opnå vores strategiske og finansielle mål for 2020 og på at positionere vores forretningsdivisioner til succes i kommende år. For at kunne levere langsigtet bæredygtig vækst accepterer vi nu bevidst kortsigtede negative virkninger på vores indtjening, siger DHL-topchefen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk