Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI frygter EU-strid om vejpakken

Søgeord:

2. juni 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

558 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kommentar til EU-Kommissionens vejpakke.

 

EU-Kommissionens længe ventede vejpakke har generelt fået en pæn modtagelse fra branchens aktører. Men branchedirektør Michael Svane, DI Transport, tvivler på vejpakken slipper helskindet gennem Europa-Parlamentet og ministerrådet:

 

»EU-Kommissionen offentliggjorde i denne uge den længeventede vejpakke. Jeg havde lejlighed til at debattere pakken på et særligt møde i Bruxelles dagen forinden. Udspillet bør efter min opfattelse vurderes efter den målestok, om det sikrer en god balance mellem hensynet til et velfungerende indre marked og ønsket om ordnede forhold for chaufførerne på EU’s landeveje. Min vurdering er, at udspillet synes at splitte mere, end det samler. Det kan i sidste ende føre til en direkte konfrontation mellem medlemslandene, skriver Michael Svane i en kommentar.

»Afgørende for DI og Business Europe er, at det ikke ender som en "pakkeleg", hvor en løber med alle pakkerne til sidst. Ansvarlighed er vilje til at finde løsninger. Det er mit håb, at medlemslandene og Europa-Parlamentet finder hinanden i et fælles ønske om at skabe den nødvendige klarhed på væsentlige områder som køre- og hviletider, cabotage og udstationering.

Det er nu, de fælles løsninger skal skabes,« skriver Michael Svane.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk