Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI-Transport: Effektiv kontrol

Søgeord:

13. november 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

634 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar af Rune Noack, chefkonsulent i DI Transport.

 

Selvfølgelig skal cabotagereglerne kontrolleres i Danmark. Det skal reglerne om køre- og hviletid, overlæs mv. også.

 

For vi skal selvfølgelig ikke acceptere, at man konkurrerer ved at snyde og bedrage. Det gælder uanset, om der er en dansk nummerplade eller en udenlandsk nummerplade på lastbilen.

 

DI Transport har hele tiden støttet de ekstra midler til cabotagekontrol. Og vi er glade for, at antallet af overtrædelser er faldet markant.

 

Men derfor kan det jo være en helt fair politisk diskussion, hvordan man prioriterer politiets ressourcer. Det gælder også de penge, som politiet fik til ekstra cabotagekontrol.

 

Måske kunne midlerne bruges mere fornuftigt til f.eks. terrorbekæmpelse, tyveri og anden grov kriminalitet. Det ved vi jo også bekymrer transportbranchen.

Det betyder ikke, at politiet fra den ene dag til den anden helt stopper med at kontrollere cabotage, men at det indgår i de almindelige vejsidekontroller ligesom overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

 

DI Transport har heller ikke noget imod nummerpladegenkendelse til cabotagekontrol. Men systemet, der blev testet ved et stort forsøg, kan kun genkende ni ud ti lastbiler i godt vejr. Og markant færre i regnvejr. Derfor er det formentlig uegnet til cabotagekontrol og dermed spild af penge. Det må kunne gøres bedre.

 

Der skal være penge til kontrol. Men det skal være en effektiv kontrol.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com