Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI Transport: Næsten ingen ulovlig cabotagekørsel

Søgeord:

25. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2293 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tal fra Rigspolitiets cabotagekontroller i årets første kvartal viser, at der er uddelt bøder for ulovlig cabotagekørsel ved 5 ud af 1020 kontrollerede udenlandske lastbiler. Det svarer til ca. 0,5 pct.

Tal fra Rigspolitiets cabotagekontroller i årets første kvartal viser, at der er uddelt bøder for ulovlig cabotagekørsel ved 5 ud af 1020 kontrollerede udenlandske lastbiler. Det svarer til ca. 0,5 pct.Ny rapport bekræfter de seneste tal fra Rigspolitiets cabotagekontrol. Rapporten stammer fra den skandinaviske undersøgelse ”Cabotagestudien”, udarbejdet ved Lunds Universitet.

 

Rapporten bygger blandt andet på indsamling af registreringer fra ca. 8.000 frivillige, der med en app til mobiltelefonen har registreret udenlandske lastbiler i Danmark.

 

Rapportens hovedkonklusioner er, at den indsamlede data ikke viser tegn på juridiske overtrædelser af cabotagereglerne i Danmark.

 

Rapporten konkluderer også, at omfanget af cabotage udgør minimum 4,6 pct. af det danske marked for vejgodstransport.

 

Cabotagekørslens omfang er dog ifølge rapporten behæftet med stor usikkerhed.

Det får nu DI Transport til at advare mod ubegrundet hetz mod udenlandske lastbiler.

 

Branchedirektør Michael Svane (foto), DI Transport, udtaler:

 

- Vi skal selvfølgelig ikke acceptere ulovlig godskørsel, hvad enten det er fra danske eller udenlandske lastbiler. Men de nye tal understreger, at langt de fleste udenlandske lastbiler udfører helt lovlig levering af varer i Danmark i tråd med de fælles EU-regler. Derfor er det på tide at få proportionerne tilbage i debatten.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com