Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI: Tyrkisk vækst gavner dansk eksport

Søgeord:

18. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at Tyrkiet har udsigt til at blive OECD-landet med størst økonomiske fremgang i de næste 15 år.

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at Tyrkiet har udsigt til at blive OECD-landet med størst økonomiske fremgang i de næste 15 år.Det giver store forhåbninger for dansk eksport, der over de senere år har haft væsentligt højere vækst i eksporten til netop Tyrkiet, end de øvrige EU-lande. Det fortæller DI-direktør Thomas Bustrup i en pressemeddelelse fra Industriens Hus:

Håber på produktivt møde

- De danske virksomheder har fået øjnene op for Tyrkiets 75 millioner forbrugere og ikke mindst den voksende, købedygtige middelklasse. Vi forventer, at Tyrkiet i fremtiden vil være et af Danmarks mest dynamiske eksportmarkeder, og en god dialog med de tyrkiske beslutningstagere og virksomhedsledere i dag kan have afgørende betydning for de danske virksomheders ordrebøger, siger Thomas Bustrup.

Han henviser til, at blandt andre Kronprins Frederik, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager og en række danske erhvervsledere i går holdt møde med den tyrkiske præsident Abdullah Gül i forbindelse med Turkish Danish Trade and Investment Forum i Industriens Hus.

 

Sidste år solgte Danmark for cirka 4,8 mia. kroner til Tyrkiet. Den største enkelte eksportartikel er metalaffald, som Tyrkiet opkøber til sin store genanvendelsesindustri.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com