Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Differentierede hastighedsgrænser i byerne

Søgeord:

9. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

448 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommunerne får nye muligheder.

Det skal fremover være lettere for politiet at give kommunerne tilladelse til at sænke hastighedsgrænsen til 40 km/t. i byerne af hensyn til bl.a. cyklister og fodgængere.

 

- Regeringen vil nu ændre reglerne for på den måde at bidrage til at skabe bedre rammer for, at bløde trafikanter kan færdes sikkert i trafikken. Det gælder for eksempel for børn og unge, der går og cykler til og fra skole og fritidsaktiviteter, og ældre, der færdes i trafikken i deres lokalområde. Derfor vil vi nu gøre det lettere for politiet at give kommunerne lov til at sænke hastigheden til 40 km/t. bl.a. på veje med mange bløde trafikanter, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Tidligere har kommunerne skullet dokumentere en væsentlig sammenhæng mellem fart og ulykker på konkrete strækninger for at få tilladelse fra politiet til at sætte hastighedsgrænsen ned til 40 km/t. Det ændres nu, så det bliver lettere for kommunerne at opnå tilladelse til denne lavere hastighedsbegrænsning.

 

Regelændringen er en del af en større indsats for at differentiere hastighedsgrænserne lokalt, så den tilladte fart er bedre tilpasset de lokale vej- og trafikforhold.

 

Det betyder, at der dels er fokus på trafiksikkerheden, og dels er fokus på en smidig regulering af hastighedsgrænserne, på f.eks. motortrafikveje og landeveje, så der også tages højde for fremkommeligheden. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com