Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Digitale transportvirksomheder skaber størst værdi

Søgeord:

26. april 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

617 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stor forskel i indtjening.

I de mest digitaliserede virksomheder i Danmark skaber hver medarbejder gennemsnitligt værdi for 730.000 kr. – det er 135.000 kr. mere end hver ansat i de mindst digitaliserede virksomheder. Det viser regeringens nye redegørelse for vækst og konkurrenceevne. En af konklusionerne er, at teknologien bliver et stadig mere afgørende parameter for at kunne løfte væksten og produktiviteten.

 

- Tallene bekræfter igen, at digitalisering er et helt afgørende parameter for vækst og øget produktivitet. I ITD arbejder vi dagligt for at øge det digitale fokus i vores medlemsvirksomheder, og heldigvis arbejder rigtigt mange af de danske transport- og logistikvirksomheder med ny teknologi og it, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, og fortsætter:

Rivende udvikling

- Transportbranchen står over for en rivende teknologisk udvikling, som vil bestå af helt eller delvist automatiserede køretøjer på vejene og flere robotter på lagrene. Digitalisering og automatisering vil kun blive en endnu vigtigere del af vores medlemmers hverdag, og en effektivt drevet transportsektor vil samlet bidrage til at styrke Danmarks produktivitet og konkurrenceevne yderligere.

 

Regeringens redegørelse om vækst og konkurrenceevne konkluderer overordnet, at Danmark er i front på digital infrastruktur, og at en effektiv transportinfrastruktur bidrager til at sikre samfundets konkurrenceevne. Dermed placerer Danmark sig over gennemsnittet af OECD-landene.

Ifølge ITD skal Danmark dog ikke stille sig tilfreds med det resultat men i stedet afsøge forbedringspotentialer i jagten på yderligere styrkelse af væksten og produktiviteten.

Giv en hånd

- Hvis vores medlemmer skal kunne udnytte det digitale potentiale fuldt ud, så har vi brug for en håndsrækning fra regeringen i form af en stærk digital infrastruktur. Behovet for stadig mere datatrafik, der understøtter transporterne eller automatiserede lastbiler, stiller større krav til, at den digitale infrastruktur i højere grad tænkes ind, når der fremover planlægges nye vejinfrastrukturprojekter, siger Carina Christensen.

 

Ifølge redegørelsen vil nye teknologier som førerløse biler bidrage til at øge mobiliteten og skabe bedre udnyttelse af arbejdsressourcerne. ITD peger på, at førerløse biler er en væsentlig del af den fremtid, som de danske transportvirksomheder kigger ind i, men at automatiseringen vil ske gradvist i de kommende år. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk