Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Direktør: Døren er åben for minister

Søgeord:

30. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

623 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU-landene må finde fælles fodslag.

 

Det var en yderst tilfreds og veloplagt direktør der gik på talerstolen ombord på Oslo-båden og aflagde beretning for det forgangne år i DTL.

 

-Hver dag kæmper vi for at opnå det bedst mulige. For vognmændene. I gør det I er bedst til: At drive vognmandsforretning. Vi gør dét vi er bedst til: At sikre jeres muligheder for at drive vognmandsforretning på nogle ordentlige betingelser.

 

-Det er jeg stolt af og det er dét I får for pengene, som en del af DTLs medlemsservice, sagde Erik Østergaard henvendt til forsamlingen.

Minister skal holde talen

Erik Østergaard henvendte sig også flere gange i beretningen direkte til transportminister Hans Christian Schmidt, der havde holdt åbningstalen tidligere på dagen:

 

-Jeg vil gerne kvittere for, at ministeren er gået seriøst ind i debatten om, hvordan vi kan gøre hele komplekset omkring køre- hviletid og ikke mindst sanktionsregimet mindre ødelæggende for vognmænds og chaufførers hverdag og arbejdsglæde – tak for det.

 

-Men, fortsatte Østergaard og rettede fokus mod social dumping og unfair konkurrence.

-Vi kommer ikke uden om, at den store trussel for rekruttering, det er unfair konkurrence og udsigten til at skulle konkurrere om opgaverne mod helt andre løn- og arbejdsvilkår. Så ved jeg godt at ministeren på dette sted plejer at springe op og sige, at ”den tale skal holdes i Bruxelles”.

-Men det er jo først og fremmest ministeren, der skal holde den tale i Bruxelles. På vegne af danske vognmænd. På vegne af danske chauffører. På vegne af den danske model. Og jeg skal da hilse og sige, fra mit sidste besøg i Bruxelles for et par uger siden, at der burde være lydhørhed for mit synspunkt. Så ministeren skal ikke frygte en mur af fjendskab eller modstand.

 

Døren er åben

-Jeg oplever et Europa Parlament, der er langt mere optaget af kampen for fair konkurrence og imod social dumping. Jeg oplever en Kommission, der er langt mere optaget af kampen for fair konkurrence og imod social dumping.

 

-Og jeg oplever en voksende række medlemslande, der er langt mere optaget af kampen for fair konkurrence og imod social dumping. Dét kan DTL og NLA tage en betydelig del af æren for.

DTL-direktøren konkluderede, at det ikke er nødvendigt for ministeren at sparke døren ind på det spørgsmål. Døren er allerede åben.

 

´-Men som ministeren ved, så er det sjældent nok at sige tingene én gang i Bruxelles. Man skal nogle gange gentage sig selv så mange gange, at man selv bliver træt af, at høre på det.

 

Men tingene skal gøres – af hensyn til arbejdspladserne og de unges muligheder, mente Østergaard:

 

-Der skal være et arbejdsmarked for de danske unge, som ikke kan holde ud at sidde på skolebænken for længe ad gangen. Så her gælder det: Vi må være ærlige om udfordringerne. Ellers kan vi jo ikke løse dem.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com