Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DK’s bedste unge chauffør kåret

Søgeord:

2. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2307 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den 32-årige chauffør og vognmand Lars Søndergård fra Aale ved Tørring i Midtjylland (nr. 3 fra venstre på fotoet) vandt i weekenden Scanias ’Young European Truck Driver’ chaufførkonkurrence med fokus på trafiksikker og økonomisk kørsel med lastbil.

Den 32-årige chauffør og vognmand Lars Søndergård fra Aale ved Tørring i Midtjylland (nr. 3 fra venstre på fotoet) vandt i weekenden Scanias ’Young European Truck Driver’ chaufførkonkurrence med fokus på trafiksikker og økonomisk kørsel med lastbil.Lars Søndergård vandt foran lastbilchauffør-

 

erne Daniel Jordan fra Slagelse, der kører for Arla Foods, og Simon H. Nielsen fra Allingåbro på Djursland, der kører for Post Danmark.

 

I finalen, som blev afviklet i forbindelse med Ishøj Truck Show, dystede i alt otte finalister i forskellige lastbilrelaterede discipliner som manøvre- og økonomikørsel, lastsikring, teknisk øvelse samt førstehjælp.

 

Lars Søndergård vandt på topplaceringer i økonomikørsel, surringsøvelse og teknisk øvelse, mens det også blev til gode placeringer i hhv. manøvrekørsel samt førstehjælp.

Daniel Jordans 2. plads blev grundlagt på rigtig gode placeringer i de fleste discipliner, mens Simon H. Nielsens 3. plads kom i hus på sejr i manøvrekørslen samt stabile præstationer i de fleste andre discipliner.

 

I alt otte chauffører under 35 år havde kvalificeret sig til finalen i Young European Truck Driver gennem en række lokale udtagelseskonkurrencer hos de lokale Scania-forhandlere over hele Danmark i løbet af foråret.

2. gang lykkens gang

Det er 2. gang, at Lars Søndergård deltager i Young European Truck Driver. I 2012 sluttede han på en flot 2. plads, og med sejren i årets konkurrence sætter han en tyk streg under sine evner som lastbilchauffør.

 

Som dansk vinder skal Lars Søndergård til næste forår repræsentere Danmark i den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje mod 25 andre dygtige lastbilchauffører. Her bliver der for alvor noget at køre om, for den samlede vinder belønnes nemlig med en fabriksny Scania lastbil til en værdi af kr. 750.000.

Verdens største

Young European Truck Driver afvikles parallelt i 26 europæiske lande. Med konkurrencen sætter Scania fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder trafiksikkerhed og økonomisk kørsel med lastbil.

 

Chaufførkonkurrencen indgår i Scanias globale trafiksikkerhedsarbejde og arrangeres i samarbejde med EU-Kommissionen og med bl.a. Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring som partnere.

 

Det er sjette gang, at Scania arrangerer Young European Truck Driver, som siden 2003 har tiltrukket over 75.000 sikkerheds- og miljøbevidste lastbilchauffører.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com