Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DLG investerer i Scania chaufførcoaching

Søgeord:

25. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DLG (Dansk Landbrugs Grovvareselskab) og Scania har netop indgået en stor aftale om chaufførcoaching, hvor DLG’s ca. 140 lastbilchauffører skal på skolebænken hos Scania Academy for at blive endnu bedre til at udnytte dieselolien.

DLG (Dansk Landbrugs Grovvareselskab) og Scania har netop indgået en stor aftale om chaufførcoaching, hvor DLG’s ca. 140 lastbilchauffører skal på skolebænken hos Scania Academy for at blive endnu bedre til at udnytte dieselolien.De mange DLG-chauffører vil i hold komme til en opstartsdag på Scania Academy i henholdsvis Kolding, Odense, Aarhus og Ishøj. Derefter vil chaufførerne blive fordelt mellem de enkelte Scania-coaches, som så vil følge hver enkelt chauffør i hverdagen og give gode råd til bedre kørestil i forhold til brændstofforbruget.

 

- På Scania Academy afholder vi masser af kurser, som får chaufførerne til at reducere brændstofforbruget med over 10 %. Med den efterfølgende Driver Coaching fastholder vi denne besparelse over tid, siger Erling Petersen, der er ansvarlig for Scania Academy i Danmark.

- Vi har mange eksempler på, at regelmæssig coaching af chaufførerne kan give endnu større besparelser, tilføjer han.

 

Der er således store muligheder i aftalen for DLG, der i dag kører med et gennemsnitsforbrug på ca. 2,4 km/l på virksomhedens mange 6- og 7-akslede vogntog på op til 54 tons vogntogsvægt. En reduktion af DLG’s samlede brændstofforbrug med 10 % svarer til 400.000 liter diesel om året.

 

Stor betydning for driftsøkonomien

 

- Vi kører hvert år flere mio. tons korn, foder, gødning, og andre landbrugsprodukter til de danske landmænd. Vores moderne lastbilflåde kører mellem 8 og 10 mio. km om året, så en besparelse på dieselbudgettet på 10 % vil have stor betydning for vores samlede driftsøkonomi, siger DLG’s transportchef Jan Hoby Warner.

- Vi har rigtig mange dygtige og erfarne chauffører, men vi er overbevist om, at de med den rigtige uddannelse og motivation kan køre endnu længere på literen. Det vil samtidig reducere DLG’s CO2-udslip fra lastbiltransport med 1.000 tons om året, og det er også en vigtig faktor for os, tilføjer Jan Hoby Warner.

 

Scania Academy benytter aktuelle driftsdata fra lastbilerne i uddannelse og coaching af chaufførerne. En Scania Communicator-enhed i hver lastbil indsamler og overfører trådløst lastbilens driftsdata til en central server, og herfra kan Scanias coaches følge brændstofforbrug og en mængde andre data ”real time”.

 

- Alle vores coaches er tidligere chauffører og vognmænd, som kender hverdagen bag rattet i en stor lastbil, og som kender alle de små trick, der får lastbilen til at køre længere på literen. Samtidig kender de undskyldningerne for ikke lige at presse den sidste meter ud af dieselolien, så der er basis for en rigtig god dialog i øjenhøjde med chaufførerne, siger Erling Petersen.

- Vi har allerede haft de første DLG-hold på skolebænken, og resultaterne tegner rigtig godt. Chaufførerne er meget motiverede, så vi er ikke bange for at love, at DLG får en rigtig god forrentning af sin investering i chaufførcoaching, fastslår Erling Pedersen fra Scania Academy.

 

DLG-chauffør Søren Sørensen skal sammen med sine ca. 140 kolleger på skolebænken hos Scania Academy for at lære at køre længere på literen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com